Erdoğan Mersin'de Boş meydanlar... Ertelenen açılış... Şarjörleri toplanan polisler...

Erdoğan Mersin'de Boş meydanlar... Ertelenen açılış... Şarjörleri toplanan polisler...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de partisinin genişletilmiş il toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı ve saat 16.00'daki 341 adet ve 3.2 milyar TL'lik yatırım projelerinin toplu açılış programı için Cumhuriyet Alanı düzenlendi. Bir gün önce alanın çevresi ve meydana çıkan yolların tamamı demir bariyerlerle çevrildi.

Bayraklarla süslenen Cumhuriyet Alanı'nın 16.00'da çekilen fotoğraf ve görüntülerde neredeyse boş olduğu gözlendi. Geçmiş yıllarda Erdoğan'ın tıka basa doldurduğu alan bu kez TIR araçları ve demir bariyerlerle küçültmesine rağmen dolmadı.

Demir bariyerlerle çevrili Cumhuriyet Alanı'nın etrafında polis geniş güvenlik önlemleri alırken, alanın etrafında yer alan yüksek binaların damlarına keskin nişancı ve dürbünlü polisler yerleştirildi. Erdoğan gelmeden önce askeri ve polis helikopterleri alanın üzerinde sürekli tur attı.

BELEDİYE PERSONELİ YELEKLERİYLE KATILDI

Bu arada Cumhuriyet Alanı'na AKP'li Akdeniz Belediyesi'nin temizlik işleri bölümü çalışanlarının da kendilerine özgü iş kıyafetleriyle Cumhuriyet Alanı'na gelmeleri de dikkat çekti.

Toplu açılışlar nedeniyle konuşma yapacağı Mersin'de beklenmedik bir manzarayla karşılaşıldı. Geçmiş yıllarda aynı alanı tıka basa dolduran Erdoğan, TIR araçları ve demir bariyerlerle bölünmüş Cumhuriyet Alanı'nı dolduramadı.

Saat 16.00'daki programın 17.00'ye kaydırılmasının sebebinin ilgisizlik olduğu öne sürüldü. 16.00'da çekilen fotoğraf ve görüntülerde neredeyse boş olan alan saat 17.00'de de tamamen dolmadı.

mersin-2.jpg

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ
Erdoğan’ın Mersin ziyaretinde yaşananlar tepkilere neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi dışında güvenlik güçlerinin, polislerin silahlarındaki şarjörler toplandı. Bu kendi polisine itimat etmeyen bir görüntüyle Mersin de tanışmış oldu” dedi.

Erdoğan’ın ziyaretinin kentte trafiğe neden olduğuna dikkat çeken CHP’li Özel, “Dün havaalanından Mersin’e ulaşana kadar otoban üzerinde yer yer 100 metre, yer yer 50 metrede bir polisleri görenler, videolar paylaştılar. O otobanda, o polislere yapılan o zulmün anlamını kimse düşünemedi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ziyareti esnasında kent merkezi ile birlikte Mersin-Adana otoyolunda da geniş güvenlik önlemleri alındı. Mersin’de CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, otoyolda 100 metre aralıklarla bekletilen polislerin görüntüsünü paylaştı, “Kendi vatandaşından, kendi halkından korkan bir cumhurbaşkanı başka ülkede var mı? Nedir bu halkla aranıza koyduğunuz duvar? Nedir bu korku?” dedi.

VALİLİKTEN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT 

Mersin Valiliği yaptığı açıklamada, "Camiye giren polislerimizin silahları bellerinde olup, şarjörleri kendi ceplerinde bulunmaktadır. Polis Vazife ve Selahiyet Kanununa göre polislerimiz cuma namazı esnasında kendi tedbirlerini kendileri almak sureti ile kendileri bir uygulama yapmıştır. Bu uygulamayı çarpıtarak 'polislerin şarjörleri toplandı' şeklinde paylaşımda bulunmak tamamen art niyetli bir yaklaşımdan ibarettir" denildi.