Erdoğan mı, Yavaş mı? Son ankette 10 puan fark attı!

Erdoğan mı, Yavaş mı? Son ankette 10 puan fark attı!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş’ın çıkması halinde alacağı oy oranı açıklandı. Avrasya Araştırma’nın son seçim anketinde Yavaş ile Erdoğan arasındaki oy farkı 10 olarak gösterildi.

Milli Gazete'nin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayının AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olacağına kesin gözle bakılırken Millet İttifakı’nın hangi adayla seçimlere gireceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkacak adaylardan birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın olacağı düşünülüyor. Avrasya Araştırma da son yaptığı seçim anketinde Mansur Yavaş’ın Recep Tayyip Erdoğan karşısında aday olduğu taktirde ne kadar oy alabileceğini ortaya koyan bir çalışma gerçekleştirdi.

27 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında Avrasya’nın seçim anketinde vatandaşlara” Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin Çatı Aday olarak Mansur Yavaş aday gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz? sorusu soruldu.

Seçim anketinin sonucuna göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 33 oy alırken Mansur Yavaş’ın yüzde 43,5 oy aldığı görüldü. Bu seçim anketinde Erdoğan ile Yavaş arasında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yavaş’ın Erdoğan’a 10 puandan fazla fark atacağı ortaya çıkmış oldu. 

Seçim anketinde katılan vatandaşların yüzde 8,5 “kararsızım ama büyük ihtimalle Mansur Yavaş’a oy veririm” derken yüzde 5,4’ün ise “kararsızım ama büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm” şeklinde cevap verdiği aktarıldı.