Erdoğan: Müjde geliyor, yeni rezerv miktarını açıklayacağız

Erdoğan: Müjde geliyor, yeni rezerv miktarını açıklayacağız

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AKP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bütçeden yargı reformu paketlerine askerlikten sosyal medyaya kadar bu tarihi düzenlemeler için yeri geldiğinde sabahlara kadar süren mesailer gerçekleştirildi. Grup yönetimimiz geçen dönemden devralınan işlerle ilgili kapsamlı bir çalışma yaptı. Milletimizin beklentilerine cevap verecek kanunların hazırlıklarını titizlikle takip ediyoruz. Komisyonlardan, genel kurul aşamasına kadar her birinizden aktif katkı bekliyorum, öncelikli işimizin yasama olduğunu unutmadan enerjimizi burada kullanmalıyız.

Hükümet olarak bu çerçevede vekillerimizden gelen tüm talepleri dikkate alıyor, değerlendiriyor ve mümkün olduğunca olumlu şekilde sonuçlandırıyoruz.

TBMM ülkemizin ortak vicdanını temsil ediyor, bu çatı altında teröre bulaşmaması ve hukuka uygun davranması şartı ile her siyasi görüşün yeri vardır. AK Parti yola çıktığından beri bu zenginliğin korunması ve geliştirilmesi için çalışmıştır. Ülkemizin karşılaştığı zorluklar ve meydan okumalar karşısında meclisimizi tek ses olarak hep yanımızda bulduk. Yolumuzu kesmeye yönelik saldırıları hedeflerimize yönelik bir engel olarak görmek yerine, yeni yol bulmak fırsatı haline dönüştürdük.

Yeni yasama yılının geçen seneyi de geride bırakacak şekilde dolu dolu geçeceği şimdiden anlaşılıyor, milletimizin ihtiyaçlarına cevap verecek düzenlemeleri titiz bir çalışmanın ardından birer birer hayata geçirmekte kararlıyız. Cumhur İttifakı olarak kendi içimizde ortaya koyacağımız güçlü dayanışma ve çok daha geniş uzlaşmalar ile Meclis’in yeni yasama yılını en geniş şekilde değerlendireceğiz. Desteğini yanında bulduğumuz MHP’ye ve özellikle de Genel Başkan Sayın Bahçeli’ye şükranlarımı sunuyorum.

Cumhur İttifakı olarak ülkemizi yeni reformlarla buluşturmayı sürdüreceğiz, yeni yasama yılındaki çalışmalarında tüm milletvekillerine şimdiden başarılar diliyorum.

Meclisimizin tatilde olduğu aylarda Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirdik.

Dünya liderleri ile yaptığımız çok sayıda telefon ve telekonferans görüşmesinde küresel düzeydeki meseleleri değerlendirdik. Özellikle Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Azerbaycan gibi kriz bölgeleri konularında diplomasiyi etkin şekilde kullandık. Suriye’de sınırlarımızın güvenliği konusunda her görüşmemizde geri adım atmayacağımızı belirttik.

Doğu Akdeniz’de ülkemizin çıkarlarını gözetmeyen hiçbir planın hayata geçme şansı olmadığını herkese gösterdik. Oruç Reis sismik araştırma gemimiz de yeniden Akdeniz’deki görevine döndü, Barbaros Hayrettim Paşa gemimiz ise Akdeniz’deki araştırmalarına zaten devam ediyor. AB ve NATO platformlarında yürütülen görüşmelerdeki sözlerini tutmayan Yunanistan’a ve Kıbrıs Rum kesimine hak ettikleri cevapları sahada vermeyi sürdüreceğiz.

Kanuni gemimizin faaliyetlerinden de inşallah müjdeli haberler bekliyoruz, Fatih sondaj gemimizin keşfettiği doğal gaz rezervinin haberi milletimizi adeta sevince boğmuştur. Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek çalışmaları yerinde inceleyerek yeni rezerv miktarımızı açıklayacağız.