Erdoğan: "Muz artık erişilmesi zor bir meyve değil"

Erdoğan: "Muz artık erişilmesi zor bir meyve değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muz ile ilgili yaptığı konuşma gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da partisinin Kadın Kolları Teşkilatı tarafından düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programında konuştu. 

Burada muz üretimi ile ilgili konu konuşulduğu sırada Erdoğan'ın muz tüketimi ile ilgili sarf ettiği sözler dikkat çekti.

"BİR ZAMANLAR MUZ SOFRALARIMIZIN LÜKSÜYDÜ"

Erdoğan şöyle dedi:

"Bugün Kumluca'da onu da öğrendim. Dediler ki 'Biz burada 40 çeşit tropik meyve üretiyoruz.' Önce bir şaşırdım, sonra da sevindim. Bu felaketi yaşayan bölge şu anda bunu söylüyor. Orada beraberce resimler de çektirdik, o meyvelerin önünde. Bu, beni ayrıca mutlu kıldı. Biliyorsunuz Kumluca domatesin bir numaralı adresi. O sıkıntılı dönemde Sayın Putin'e söylediğimde bizi hiç hakikaten incitmedi. Şöyle bir kısa geçiş dönemi yaşadık ama hemen domates ihracatımızı başlattık. Bir zamanlar muz bizim sofralarımızın lüksüydü ama şimdi sizler bu bölgede öyle bir muz üretimi yapıyorsunuz ki artık bizim için lüks olmaktan çıktı ve muza ulaşmak rahat bir hale geldi. Ben de buradan tüm vatandaşlarımıza diyorum ki, 'Muz bizim için artık erişilmesi zor bir meyve değil, rahat rahat erişebilirsiniz bu tür iş kadınlarımız olduğu sürece.'"