Erdoğan: Ne erken seçimi ya? Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?

Erdoğan: Ne erken seçimi ya? Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Hükümete geldiğimizde her ile üniversite kurma sözü verdik. Miletimize verdiğimiz sözü tuttuk ve 81 ile üniversite kurulmasını sağladık. Ülkemizde toplam 207 üniversitemiz 8 milyon 267 bin öğrencimize eğitim veriyor. Gençlerin en büyük itiraz konusu olan harçları da biz kaldırdık.

Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. En kısa sürede üniversitelerde yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz

2006 yılından sonra kurulmuş üniversitelerden dünyada ilk 800 arasına girmeyi başaranlar var. Bu başarı önemlidir. İllerimizdeki üniversitelerimiz, tek tip bir eğitim yapmak yerine şehirlerinin ve bölgelerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmeye başladılar. 

YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projeyi paylaşmak istiyorum. 'YÖK Anadolu projesiyle, Anadolu'da yolun başında olan üniversitelerimizle gelişmiş üniversitelerimiz eşleştirilerek eksikliklerini gidereceğiz.

Artık siyasetten, ekonomiye kadar her alanda küresel bir güç haline gelen Türkiye gerçeği var. En büyük ihtiyacımız yetişmiş insan gücüdür. İnsan kaynağımızda ciddi açığımız bulunuyor. Bakanlıklarımızın bu konuda çalışmaları bulunuyor. Ancak arzu ettiğimiz yere gelebilmiş değiliz. Anasınıflarına kadar inen sağlam bir sistem kurmalıyız. Çocuklarımızın gönül dünyalarını zenginleştirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Dünyada maddi zenginlikte ileri gittiği halde manevi çöküş nedeniyle geleceğinden ümidini kesmekle yüz yüze olan toplumlar bulunuyor. Türkiye'yi böyle bir tehlikeyle yüz yüze bırakmayacağız.

Son yıllarda arka arkaya yaşadığımız saldırıların her biri aynı senaryoların farklı aktörler tarafından uygulanması. Türkiye'yi yeniden iç mücadeleler bataklığına sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Bize akıl veriyorlar, bu kadar yayılmayın diye. Somali'de, Libya'da, Azerbaycan'da, Suriye'de zulüm var. Bunlara seyir mi edelim? Biz duramayız. 

Çıkıyorlar erken seçim.. Ne erken seçimi ya? Hangi gelişmiş ülkede erken seçim var? Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'de belirlenen zaman neyse o zaman seçim yapılacaktır. Haziran 2023'ü öne almak mümkün değildir.