Erdoğan - Özgür Özel görüşmesine neler yaşandı?

Erdoğan - Özgür Özel görüşmesine neler yaşandı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Merkezi'nde görüştü. Peki 8 yıl aranın ardından yapılan görüşmede neler oldu?

AKP ve CHP liderleri tam 8 yılın ardından yeniden bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki Namık Tan ile birlikte AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Ziyarette Erdoğan'ın yanında ise Mustafa Elitaş yer aldı.

gmk9mm9xaaevk-5-001.jpg

AKP Genel Merkezi'nde yapılan görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Özel açıklama yapmadan binadan ayrıldı.

gmk8akjx0amvz8w-001.jpg

NELER KONUŞULDU?

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliği taşırken, toplantının ana gündem maddesi yeni anayasa çalışmaları oldu.

CHP liderinin gündemindeki konu başlıkları arasında hayat pahalılığı, emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe girişlerdeki mülakatlar, Gezi tutukluları ve 1 Mayıs'taki Taksim yasağı yer aldı.

gmk7px5xyainbg-001.jpg

KARŞILIKLI HEDİYELER

Görüşmede verilen hediyeler de dikkat çekiciydi. 

Gazetecilere, çay ve üzerinde "Türkiye Yüzyılı" yazılı pakette çikolata ikram edildi. Özel’in ise Erdoğan'a Paşabahçe'nin, "Gururla" serisinden, "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye ettiği bildirildi.  Eserin, Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği, “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulduğu kaydedildi. Özel’in ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macununu da Erdoğan’a hediye ettiği belirtildi.