Erdoğan parolayı söyledi, yerel seçim amacını açıkladı: "Bu partide şahsım dahil hiç kimse layüsel değildir"

Erdoğan parolayı söyledi, yerel seçim amacını açıkladı: "Bu partide şahsım dahil hiç kimse layüsel değildir"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili gayelerinin ne olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında yerel seçimlerle ilgili mesajlarını tekrarladı. Erdoğan, MHP ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade ederken CHP’li belediyeleri bir kez daha hedef aldı.

"GAYEMİZ İSTANBUL VE ANKARA"

"Gayemiz İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 5 yıldır hizmetsizlik girdabında boğulan şehirlerimizi gerçek belediyecilik ile buluşturmaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan, 'Yeniden İstanbul' bu mücadelenin parolalarından biri olacaktır" dedi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) de hedef almaktan geri durmayarak şu ifadeleri kullandı:

"ESKİYEN REKLAM PANOLARINI YENİLEMEKTAN BAŞKA İCRAATLARI YOK"

"İşte sizler de görüyorsunuz; dünyanın gözbebeği olan İstanbul, CHP zihniyetinde eski günlerini elinde mumla aranır hale geldi. Ortaya bir eser koyamadıkları gibi bizim başlattığımız ve belirli bir aşamaya getirdiğimiz projeleri bile devam ettiremediler. Eskiyen reklam panolarını yenilemekten başka bir icraatları yok. AK Parti döneminde sakinlerinin yaşamaktan huzur duyduğu aziz İstanbul, ne yazık ki iş bilmezlerin yönetimi altında İstanbulluları yoran bir şehir haline dönüştü. Hepimizin bildiği 'Kara Tren' türküsünü İstanbul halkı her gün söylüyor. İstanbullu kardeşlerimiz gözü yolda otobüs bekliyor, metro bekliyor, metrobüs bekliyor. Ama bunların hiçbiri vaktinde gelmiyor. Hadi geç de olsa geldi diyelim, bu sefer de bakımsızlıktan yolda kalıyor. Aynı vahim tablo diğer tüm CHP'li belediyelerde geçerlidir."

"ŞAHSIM DAHİL HİÇ KİMSE LAYÜSEL DEĞİLDİR"

Partisinin aday belirleme sürecine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Kendi belediyelerimizde bu vizyona uymayan arkadaşlarımız varsa bayrak yarışı yaklaşımıyla yeni isimlerle çıtayı yükselteceğiz. Bu partide şahsım dahil hiç kimse layüsel (Kudreti ve ilmi sorgulanamaz, soru sorulamaz) değildir.

Bireysel ve siyasi hesaplardan hatır ve gönül ilişkilerine kadar bu yaklaşıma aykırı hiçbir unsurun aday belirleme ve seçim kampanyası çalışmasını zehirlemesine izin veremeyiz” dedi.