Erdoğan: Rusya terör örgütlerinin çıkarıldığını söyledi

Erdoğan: Rusya terör örgütlerinin çıkarıldığını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rusya'nın terör örgütlerinin çıkarıldığı bilgisini verdiğini söyledi.

Cumhuriyet'in ilanının 96. yıldönümünü sebebiyle Beştepe'de gerçekleşen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Suriye'de insan haklarını mesele edindiklerini söyleyen ülkeler yalan söylediğini' belirten Erdoğan, "Öncelikli amaçlarının petrol olduğu 2 hafta içinde açığa çıkmıştır" dedi.

Erdoğan ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 22 Ekim'de Soçi'de imzaladıkları mutabakat muhtırası uyarınca Kürt güçlerine Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çekilmesi için tanınan 150 saatlik süre ile ilgili "Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamiyle çıkarıldığı bilgisini yetkili mecilerimize vermiş bulunuyor. Görüşmelerimiz yarın aynı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan yaptığı konuşmada “Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören ilkel anlayış tüm çıplaklığıyla karşımızda durmaktadır” dedi.

“Biz Müslüman ve Türk olmanın gereği olarak bu onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz, gerekirse bedel ödeyeceğiz” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ama asla çocuklarımızı, ecdadımızı mahcup edecek bir yanlışa düşmeyeceğiz. Bizim milletimiz kadar büyük soykırıma uğramış, adaletsizlik yaşamış başka bir millet yoktur. Biz asla onlar gibi olmayacağız, kendimiz gibi davranmaya devam edeceğiz. Biz bu sayede 2200 yıllık kesintisiz bir devlet geleneğine sahip olmayı başardık. Biz rol yapmıyoruz, PR yapmıyoruz, illüzyon yapmıyoruz. Önce hep insan dedik. Çünkü biz buyuz. Milletimiz bağımsızlığına ve geleceğine yönelik her türlü tehdit karşısında tek yürek, tek yumruk olmayı sürdürmektedir. Malazgirt’ten İstiklal Harbine uzanan ve günümüze kadar gelen kadim tarihî yürüyüşümüzde bu gerçek hiçbir zaman değişmemiştir. Terör örgütleri arkalarındaki devasa desteğe rağmen ülkemizde başarılı olamıyorsa milletimizin bu dirayetli duruşu sayesindedir, Barış Pınarı bu mücadelenin birer parçasıdır.”