Erdoğan SADAT için 'alakam yok' dese de arşivler öyle demiyor

Erdoğan SADAT için 'alakam yok' dese de arşivler öyle demiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı parti grup konuşmasında "SADAT’ın yöneticileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam yok" dedi. Erdoğan'ın sözlerinin ardından SADAT'ın Erdoğan ve AKP ile ilişkileri yeniden gündem haline geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısına dayandığı SADAT ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SADAT kapısında açıklama yapmasına ilişkin, "Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız" derken, SADAT'ın yöneticileriyle hiçbir ilişkisinin olmadığını savundu.

Arşivlere bakıldığında ise Erdoğan’ın ‘alakam yok’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı görülüyor. 

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, 2016’da Erdoğan'ın başdanışmanı olmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Adnan Tanrıverdi'nin 2018 yılında bu görevini sürdürürken katıldığı, Erdoğan başkanlığında yapılan "Güvenlik Zirvesi" toplantısından fotoğrafını paylaştı.

b.webp

Adnan Tanrıverdi, 2020'de başdanışmanlık görevinden istifa etmişti.

SADAT'ın kurumsal internet sitesinden ulaşılabilen Türkçe, Arapça ve İngilizce tanıtım broşüründe de Erdoğan'ın Tanrıverdi ve diğer SADAT yöneticileriyle fotoğrafı bulunuyor.

sadt.webp