Erdoğan: Türkiye'nin bekasının garantisi AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır

Erdoğan: Türkiye'nin bekasının garantisi AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li büyükşehir ve il belediye başkanları ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parti Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada yerelde başarı sağlayamayanların devlet iradesinde de varlık gösteremeyeceklerini belirterek, ‘’Biz ne kadar güçlü olursak ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır" dedi.

Erdoğan, kendilerinin önce mahalli idarelerde millete rüştünü ispat ettiklerini ifade ederek, “Daha sonra ülke yönetimine talip olduk. 1994'ten itibaren Türkiye'de belediyecilik çalışmalarında yeni bir dönem başlattık. İdeolojik istismar belediyeciliği yerine hizmet ve eser siyasetini merkeze alan farklı bir belediyecilik tasavvurunu Türkiye'ye kazandırdık” dedi.

Şehirlerin tamamında alt yapıdan ulaşıma, yeşil alanlardan kadın ve çocuklar için merkezlere kadar birbirinden önemli yenilikçi projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Milletimiz de son 17 yılda hem mahalli idarelerde hem de genel seçimlerde AK Parti'yi birinci yaparak hizmetlerimizden memnuniyetini gösterdi. Partimize gönül vermiş, emek vermiş, eskilerin dediği gibi teşkilatın tozunu yutmuş tüm yol arkadaşlarımızla irtibatımızı güçlendireceğiz. Küçük olsun benim olsun sığlığıyla değil, büyük olsun bizim olsun vizyonuyla hareket edeceğiz. Hiç kimseyi dışlamadan, kırmadan, dökmeden, hatta varsa kırık kalpleri tamir ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Son dönemde yaşadığımız hadiseler bize bir gerçeği çok net bir şekilde göstermiştir." diyen Erdoğan, "Türkiye'nin bekasının garantisi AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Biz ne kadar güçlü olursak ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır. AK Parti kalesinde ve Cumhur İttifakı bünyesinde gedik açma çabalarının gerisinde bu hakikat vardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "gönülden yaparsan gönüller kazanırsın" düsturuyla 82 milyonun her bir ferdini kucaklamaya çalıştıklarını belirterek "AK Parti çatısı altında terör ve şiddetle arasına mesafe koyan herkese, her görüşe yer vardır, olmalıdır. Bu hareketi ileriye taşıyacak fikri, samimi teklifi olan her bir kardeşim partimizin iç kanallarını kullanarak bunu her zaman bize iletebilir. Devlet olarak politikalarımızla adeta tüm dünyayı kuşatırken parti olarak içimizde farklı şekilde hareket etmemiz zaten düşünülemez. Aynı şekilde belediye başkanlarımız da teşkilatla ve yönetimle istişareyi asla ihmal etmemelidir. İnşallah 7'nci büyük kongre sürecimiz metal yorgunluğunun son izlerini de sildiğimiz, yenilenmiş, tazelenmiş bir şekilde tekrar yola revan olduğumuz farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bunun için sizlerin mesuliyeti çok ağırdır. Hiçbirimiz bulunduğumuz makamların millete hizmet makamı olduğunu unutmayacağız. Ben her birinizin bu yüksek vazife bilinciyle hareket ettiğine, edeceğine inanıyorum" dedi.