Erdoğan Türkiye'nin gündemi seçimken dış siyasete döndü, görüşmeler yaptı

Erdoğan Türkiye'nin gündemi seçimken dış siyasete döndü, görüşmeler yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı dış bağlantılar ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Türkiye ve İran ikili ilişkileri ile İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki insani durum ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes kararının bir an önce uygulanması için çalışmaların artarak devamının önemli olduğunu, El Fetih ve Hamas'ın bu süreçte birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

MARK RUTTE İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ve Hollanda ikili ilişkileri ile NATO'nun yeni genel sekreterini belirlemesine ilişkin süreç ele alındı.

ÖZBEKİSTAN İLE İKİLİ İLİŞKİLER

Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Özbekistan ikili ilişkileri, küresel ve bölgesel konular ele alındı.