Erdoğan ve Arınç görüştü, sitem dolu sözler havada uçuştu

Erdoğan ve Arınç görüştü, sitem dolu sözler havada uçuştu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Bülent Arınç'ın Demirtaş'ın kitabını önermesinin Erdoğan'ın öfkelenmesindeki en önemli neden olduğunun altını çizdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, "Erdoğan’ın kırmızı çizgisinin Selahattin Demirtaş olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sanıyorum Arınç’a öfkenin altında yatan en önemli neden de Demirtaş’ın kitabını tavsiye etmesi oldu." ifadesine yazısında yer verdi.


“Daha da ileri gidip, bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir” sözleriyle bunu ortaya koydu. Arınç’ın istifa kararının alındığı görüşmede aralarında böyle bir diyalog yaşanıyor.
Arınç, “Sözleriniz bizi üzdü, rencide etti” deyince Erdoğan, “Sizin sözleriniz bizi daha çok üzdü. Beni rencide etti. Ellerinde Yasin Börü’nün, Kürtlerin kanı olan adamı başımıza çıkarıyorsun” diye tepki gösteriyor. Zaten dünkü konuşmasında da “Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur” ifadesinde bulundu.

Erdoğan bunları söylerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önündeki kâğıda not alıyordu. Sonra onu ortadan kaldırdığı gözlemlendi.