Erdoğan, zincir marketlerdeki fiyatları işaret etti: "Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve metanet bekliyoruz"

Erdoğan, zincir marketlerdeki fiyatları işaret etti: "Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve metanet bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından enflasyon ve market fiyatlarıyla ilgili konuştu.

Erdoğan, yüksek enflasyon ve marketlerdeki ürünlerin fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şöyle dedi:

"YENİ BİR KAMPANYANIN ALEVLENDİRİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz. Tam da bu kritik dönemde zincir marketlerde satılan kimi ürünlerin fiyatlarının mukayesesi üzerinden yeni bir kampanyanın alevlendirildiğini görüyoruz. Bu çerçevede ortaya konan ithamlar, Ticaret Bakanlığı'mız ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'mız tarafından yakından takip edilmektedir.

"TİCARET BAKANLIĞIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ UYGULAMALARI DEVREYE ALACAKTIR"

Elbette her iddia doğru çıkmamaktadır. Ancak kamuoyunda huzursuzluğa yol açan her rahatsızlığın üzerine gitmek bizim vazifemizdir. Ticaret Bakanlığımız bu çerçevede yaptığı hazırlıklar doğrultusunda önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır.

Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır ve metanet bekliyoruz.