Erdoğan'dan kara harekatı sinyali

Erdoğan'dan kara harekatı sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kupası açılış törenine katılmak için gittiği Katar dönüşünde yanında götürdüğü gazetelerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye ve Kuzey Irak'a yönelik operasyonun hava ile sınırlı kalmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar'da Dünya Kupası açılış törenine katılmasının ardından dönüş yolunda yanında götürdüğü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'HAVA HAREKATIYLA SINIRLI KALMASI SÖZKONUSU DEĞİL'

Erdoğan, "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; her şeyden önce Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bu operasyon böyle rastgele -acaba kim ne der, nasıl olur diye- düşünülerek yapılmış bir harekât değil. Daha önce de söylediğimiz gibi, eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz. Nitekim şu anda da birçok saldırı planlaması içinde olan veya bu tür saldırıları gerçekleştiren, tehdit oluşturan terör örgütleri var güneyimizde. Bu Irak tarafında da var, Suriye tarafında da var. Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu tabii boşu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda da bu adımlar atıldı. Nitekim dün gece yapılan operasyon da bunun tam bir tecellisiydi. Çünkü bu terör örgütlerinin zararsız hale getirilmesi, yok edilmesi bizim şu anda güvenlik güçlerimizin başlı başına, olmazsa olmaz bir görevidir. Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; bunu da zaten ilgili birimlerimiz, Savunma Bakanlığımız, Genelkurmayımız birlikte kararını verirler; istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız. Zaten burada varlık gösteren ülkelerle de biz diplomatik ilişkilerimizi yaparak adımlarımızı ona göre attık ve atıyoruz." ifadelerini kullandı.