Erdoğan'dan muhalefete 'Zübük' benzetmesi

Erdoğan'dan muhalefete 'Zübük' benzetmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti hedef alarak Kemal Sunal'ın sevilen filmi 'Zübük' üzerinden göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Ankara İl Başkanlığı tarafından ATO Congresium’da düzenlenen Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

ekran-goruntusu-2024-01-24-184503.png

Hedef tahtasına yine muhalefeti oturtan Erdoğan, Türk sinemasının efsane isimlerinden Kemal Sunal'ın canlandırdığı 'Zübük' tiplemesine yer vererek şunları söyledi:

"ZÜBÜK SİYASETÇİ TİPLEMELERİYLE GENÇLERİMİZE KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL ETMEMESİNİ DİLİYORUZ"

“Ancak, bizim başka endişelerimiz de var. Seçim öncesi ne dedilerse, iş başına gelince tam tersini yapan bu zübük siyasetçi tiplemeleriyle gençlerimize kötü örnek teşkil etmemesini diliyoruz. AK Parti kurulduğu günden beri eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlünde yer etmiştir. Türkiye’nin siyasi, diplomatik, ekonomik, askeri atılımlarından rahatsız olanların önümüzü kesmek için sahneledikleri oyunların figüranlığına soyunanlar, bu dilden anlamaz. Onlar sadece emperyalistlerin ellerine tutuşturdukları senaryoları tekrarlar, üzerimize saldıkları terör örgütlerine payandalık yaparlar. Biz, elbette bu hakikatleri milletimizle paylaşacağız, ama asla onların bizim vaktimizi ve enerjimizi boşa harcamalarına izin vermeyeceğiz. İşte bunun için gerçek belediyecilik diyoruz. İşte bunun için işimizi her zaman ve her yerde düzgün şekilde yapacağız diyoruz. İşte bunun için milletimizin huzuruna programlarımızla, projelerimizle, icraatımızla çıkıyoruz. İşte bunun için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız diyoruz.”

x1080.jpg

AKP'YE SEÇİM UYARISI

Parti teşkilatlarına seslenen Erdoğan, “Şayet biz işimizi düzgünce yapar, milletimizin gönlünü kazanırsak, şayet biz vaktimizi, enerjimizi, imkânlarımızı milletimizin emrine amade kılarsak, şayet biz boş lafla, yalanla, şovla, reklamla değil gerçek hizmetlerle milletimizin huzuruna çıkarsak, şayet biz gösterişe, şatafata, riyaya, kibre itibar etmeden işimizi mütevazı bir şekilde yürütürsek. Yani biz doğru olursak, emin olun eğri zaten belasını bulur. Başkalarının ne yaptığının, ne dolaplar çevirdiğinin, hangi kirli pazarlıklarla gemilerini yürütmeye çalıştıklarının bizim açımızdan önemi yoktur. Varsın onlar, siyaseti basit bir toplama-çıkarma işlemine indirgesinler. Varsın onlar, algı ve kelime oyunlarıyla milletin aklını çelebileceklerini zannetsinler. Varsın onlar, siyaseti ikbal kapısı olarak görmeye devam etsinler. Biz işimize bakacağız, vazifemizi en doğru, en samimi biçimde yapmaya odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-6.jpg

ZÜBÜK FİLMİNİN KONUSU NE?

Meslekten men edilmiş üçkağıtçı bir milletvekili İbrahim Zübükzade'yi konu eden film Türk siyasetindeki sorunları ve karakterleri hicvederek anlatır.

Aziz Nesin'in aynı adlı romanından uyarlanan filmde efsane karakter Zübük'ü Kemal Sunal canlandırıyor. Yönetmenliğini Kartal Tibet'in, senaristliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun, Osman Alyanak, Ali Şen, Metin Serezli ve Memduh Ün yer alıyor.