Erdoğan’ın Saray’a çağırıp fırçaladığı başkan kim?

Erdoğan’ın Saray’a çağırıp fırçaladığı başkan kim?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iktidara yakınlığıyla bilinen Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan'ı acil olarak Saray'a çağırdığı ve kızdığı öne sürüldü.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) içerisinde yaşanan krizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan tartışmalar ve ardı ardına Hak-iş ile ilgili parti yönetiminden gelen şikayetler üzerine Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı acil olarak Cumhurbaşkanı Sarayı’na çağırdığı öğrenildi. İddiaya göre, Erdoğan, Mahmut Arslan’a kızdı.

Odatv’de yer alan habere göre resmi programda görünmeyen görüşme, Hak-İş tarafından da sosyal medya hesaplarından duyurulmaması dikkat çekti.

Bir süredir Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş ile Öz Büro-İş arasında yaşanan krizi konfederasyon içinde diğer sendika başkanlarının tepkisine neden olmuş, konu AKP Genel Merkezine taşınmıştı. 

AKP yöneticileri konuya çözüm bulamayınca devreye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da girdi. Ziyarette Hak-İş yönetiminin Bakan’a kum saati hediye etmesi dikkat çekti.

Erdoğan’ın görüşmede Hak-İş yönetimini uyardığı, yaşanan olayların çalışma hayatına ve hükümete zarar verdiğini belirttiği öğrenildi.

Erdoğan görüşmede Öz Büro İş’e yönelik baskıdan vazgeçilmesi, kadroya alınan taşeron işçilerin durumuna ilişkin tepkilerden uzak durmasını istediği bildirildi.