
Erkan Baş, "Bekir Bozdağ'a yaptırırsın bunu ancak" demişti! Numan Kurtulmuş'tan 'Can Atalay' yanıtı geldi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'In milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara'da olsaydım bile kararı Bozdağ okuyacaktı" dedi.
TİP'in tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesine yol açan karar Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından TBMM'de okundu.
"NUMAN KURTULMUŞ OKUMUYOR, OKUNDUĞU GÜN ÜLKEDE BULUNMUYOR"
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, karar okunmadan önce Bekir Bozdağ'ı hedef alarak şunları söylemişti:
"Numan Kurtulmuş okumuyor, okunduğu gün ülkede bulunmuyor. Celal Adan okumuyor, Sırrı Süreyya Önder okumuyor. Gülizar Hanım okumuyor... Ama Bekir Bozdağ okuyor. Mafya da böyle yapar, bazen suçlu olduğunu bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işleri onlara yaptırırlar. Türkiye'de adaleti katleden Bekir Bozdağ'a yaptırırsın bunu ancak."
"ANKARA'DA OLSAYDIM DA SAYIN BOZDAĞ OKUTACAKTI"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Can Atalay'In milletvekilliğinin düşürülemesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kurtulmuş’un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
"Yargıdaki hukuki ihtilafın tarafı Meclis değildir. Meclis’in taraf olmaması için özel bir özen gösterdik. İlk gün özlük hakları verildi, danışmanları atandı. Yurtdışı ziyaretin aylar öncesinden planlandı. Teamüller gereği Ankara’da olsaydım da Can Atalay'la ilgili kararı Sayın Bozdağ okutacaktı. Buradan doğacak siyasi tartışmaları sokakta halletmeye kalkmak doğru değil."
Kurtulmuş'un kararın okutulduğu gün yurt dışında olması tepki çekmişti.