Erkan Baş, Van'a gidiyor! TİP'ten çağrı: "Yeter bu şımarıklığınız"

Erkan Baş, Van'a gidiyor! TİP'ten çağrı: "Yeter bu şımarıklığınız"

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DEM Parti'nin kazandığı Van Belediyesinin AKP'ye verilmesine karşı Van'a gidiyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Van Belediyesine seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’a destek olmak için yarın Van’a gidecekleri duyuruldu.

Yerel seçimlerden sonra Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı elinden alındı. Yerine AKP'li isim getirildi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın da olduğu parti heyeti görevi elinden alınan DEM'li Zeydan'a destek için yarın Van'a gidecek.

"DARBEYE, KAYYUMA, İRADE GASPINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

TİP'in sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

"Genel Başkanımız Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcımız Doğan Ergün, beraberindeki parti heyetimizle birlikte iradesi gaspedilen Kürt halkıyla dayanışmak ve DEM Parti ile Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a destek olmak amacıyla yarın Van’da olacak. Darbeye, kayyuma, irade gaspına sessiz kalmayacağız!" 

"HALKIN TOKADINI YİYİNCE KAYBETTİĞİN BELEDİYEYE MAFYA GİBİ ÇÖKECEKSİN"

Erkan Baş'tan ise şu açıklama geldi:

 

"Önce “seçime girmende hukuki bir engel yok” diyeceksin, sonra sandıkta halkın tokadını yiyince kaybettiğin belediyeye mafya gibi çökeceksin… Yeter bu şımarıklığınız, bu küstahlığınız! İstanbul’da olduğunda nasıl direndiysek, Van’da olduğunda da öyle direneceğiz. Çünkü ikisinde de halk iradesine göz koyuyorlar.

"AKP'NİN YANDAŞ YARGISINA KAYBETMEMEK İÇİN MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUM"

Yarın parti heyetimizle birlikte Van’da olacağız. Tüm yurttaşlarımızı ve toplumsal muhalefeti ayağa kalkmaya, DEM Partili seçmenin iradesine sahip çıkmaya, sandıkta kazandığımızı AKP’nin yandaş yargısına kaybetmemek için mücadeleye çağırıyorum."

ekran-goruntusu-2024-04-02-162036.jpg