Erkan Baş'tan, Şahin Tin'e 'kuru ekmek' tepkisi: Hiç mi aile terbiyesi vermediler size?

Erkan Baş'tan, Şahin Tin'e 'kuru ekmek' tepkisi: Hiç mi aile terbiyesi vermediler size?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Şahin Tin'in "Kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller demek" sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, dünkü bütçe görüşmelerinde "Kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller demek" diyen AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin hakkında açıklamalarda bulundu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Baş, "Hiç mi aile terbiyesi vermediler size?" diyerek tepki gösterdi. Bütçeyi "Saray'ın kuru ekmek bütçesi" olarak tanımlayan Baş, Tin'in geçmişine dair yaptığı araştırmayı da kamuoyu ile paylaştı.

Baş'ın konuşmasının o kısmı şöyle:

“Değerli yurttaşlar, Geçen hafta bu bütçe tuzu kuruların, mutlu azınlığın bütçesidir demiştim. Az söylemişim bu bütçe terbiyesizlerin bütçesiymiş… Bu bütçe utanmazların bütçesiymiş... Dün burada yaşanan bir tartışma kamuoyuna yansıdı. Siz nasıl insanlarsınız, hiç mi aile terbiyesi vermediler size! Size kuru ekmek reva gören Denizli Milletvekili Şahin Tin kimmiş diye biraz bakındım. Denizli milletvekiliymiş, Denizli’de dün fosseptik suyu tahliyesi sırasında önlemler alınmadığı için zehirlenen 8 işçinin 4’ü hayatını kaybetti o ilin milletvekili.

MÜSİAD yöneticisi bir patron. Kendisi anlatıyor. Şirketi 2000’lerden sonra atılım yapmış. Biraz daha araştırıyorsunuz, NATO’nun raflarını bu patron vekili üretiyormuş. Hatta NATO’yla anlaşmasından sonra işleri iyice büyütmüş. Ama arada NATO’yu ABD’yi lanetleyen sözler de söylüyor. Yerseniz... Yemiyoruz Şahin Tin!

Senin boğazından NATO’nun paraları geçiyor ama biz onurumuzla yaşıyoruz. Şahin Tin’in boğazından yalnızca NATO parası da geçmiyor. Halka kuru ekmek yiyin diye vaaz veren Şahin Tin hakkında bir de CHP’li bir milletvekili arkadaşımız geçen yıl bir belge çıkarmıştı. Ankara’da yediği yemekleri de Denizli’nin AKP’li Çivril ve Babadağ belediyelerine fatura ediyormuş bu arkadaş...

Halkın vergileriyle oluşan belediye bütçesi, bu arkadaşın Ankara’da yediği yemeklere gidiyor!

İlgili Haberler