Erkan Baş'tan 'Spartacus' örneği! Beklenen İstanbul depremi ve ölümü bekleyen insanlara seslendi

Erkan Baş'tan 'Spartacus' örneği! Beklenen İstanbul depremi ve ölümü bekleyen insanlara seslendi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün insanların içinde bulunduğu duruma, göz göre göre İstanbul'da yaklaşan depreme rağmen ölümü beklemelerine 'Spartacus' örneğiyle açıklama getirdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Medyascope'da katıldığı programda beklenen büyük Marmara depremi ve insanların içinde bulunduğu koşullara ilişkin konuştu. Baş yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"700 BİN BOŞ KONUT OLMASINA RAĞMEN İNSANLAR ÖLECEĞİNİ BİLE BİLE O EVLERDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR"

"İstanbul'da milyonlarca insan deprem olduğunda öleceğini bildiği evlerde yaşıyor şu anda. Kendisini boşverin. Çoluğunu çocuğunu, eşi, sevgilisi. İnsan, bir deprem olduğunda öleceğini biliyor ama orada yaşamaya devam ediyor. Çünkü çaresiz. Öbür tarafta İBB açıklıyor. 700 bin tane boş konut var."

"SPARTACUS AYAKLANMA ÇAĞRISI YAPTIĞINDA DİĞER KÖLELER MUHTMEELEN 'YA SPARTACUS BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER' DİYORDU"

Gençlerle yaptığı bir sohbeti anlatan Erkan Baş, bir gencin kendisine, "Spartacus köle ayaklanması için çağrı yaptığında muhtemelen etrafındaki diğer köleler diyordu ki 'Ya Spartacus böyle gelmiş böyle gider' dediğini anlattı. Baş şöyle devam etti:

"MİLYONLARCA İNSAN KRALIN, PADİŞAHIN AĞZINDAN ÇIKAN BİR SÖZÜN KANUN OLDUĞUNA İNANIYORLARDI"

"Yani köleliğin ebedi ve ezeli olduğunu düşünüyordu insanlar. Yüzlerce yıl, imparatorlar, krallar yönettiler. Oradaki milyonlarca insan, kralın, padişahın ağzından çıkan bir sözün kanun olduğuna inanıyorlardı ve sorgulanamaz olduğunu düşünüyorlardı."

"KAPİTALİZM DE BÖYLE BİR TAHAKÜM KURDU, HER ŞEY PARADIR, PARASI OLAN GÜÇLÜDÜR"

"Kapitalizm de böyle bir tahakküm kurdu. Her şey paradır. Parası olan güçlüdür. Dolayısıyla insanı değil parayı temel alan bir sistem oluşturacağız. Yüz yıllardır bunu anlatıyorlar ve bu alışkanlıklar sorgulanamadı."

"PANDEMİDE GÖRDÜK Kİ İŞÇİLER OLMASA AÇ KALACAĞIZ"

"Türkiye'de TİP'in yarattığı etki tesadüf değil. Tüm dünya bunu tartışıyor. Pandemiyle beraber 20 yıl önce işçiler bitti, işçi sınıfı mı kaldı deniyordu. Pandemi de gördük ki işçiler olmasa aç kalacağız. Evimize ekmek, su getiren yok. Pandemiden önce motokurye görünce en fazla üzülüyordunuz. Pandemide motorkuryenin sizin hayatınızı kurtaran bir kahraman olduğunu keşfettiniz. O olmasa aç ve susuz kalacaktınız."

"TİP'İN YENİDEN DOĞUŞU BUNA DENK GELDİ"

"Sağlık emekçisinin ne olduğunu pandemide öğrendik. Bizlerin hayatı için hayatını ortaya koyarak çalışan insanın ne kadar kutsal olduğunu orada öğrendik. Biz bundan önce sağlıkçılara şiddeti tartışıyorduk. Özel hastaneye giden ve biraz parası olan insanlar, oradaki hasta bakıcıdan, hemşiresine, doktoruna kadar 'parasını veriyorum hizmet etmek zorundasın' muamelesi yapıyordu. Bu, kırılmaya başlandı. TİP'in yeniden doğuşu da buna denk geldi."