Erzincan İliç'teki maden göçüğünde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı! Kimliği tespit edildi

Erzincan İliç'teki maden göçüğünde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı! Kimliği tespit edildi

Anagold Madenciliğe ait Çöpler Altın Madeni'deki meydana gelen göçükte içinde bir kişinin yer aldığı otomobil bulundu. Otomobilden çıkarılan kişinin kimliği tespit edildi.

Erzincan’ın İliç İlçesi’nde Anagold Altın Madeni Bölgesi’nde içerisinde 1 kişi bulunan bir otomobil bulundu. Otomobilde ikinci bir kişinin olup olmadığı ise araştırılıyor.

Erzincan-İliç’te 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle dokuz işçi göçük altında kalmıştı.

5 Nisan tarihinde 9 işçiden biri olan Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşıldı ancak 8 işçi hala toprak altında kurtarılmayı bekliyor.

Munzur Press'te yer alan habere göre, Bugün ise maden bölgesinde, içerisinde 1 kişinin bulunduğu bir otomobil bulundu.

Sabırlı Deresi bölgesinde bulunan otomobille ilgili çalışma başlatıldı. Bölgeye gelen cumhuriyet savcısı inceleme başlatırken, AFAD ekipleri de bulunan otomobilin çıkartılması çalışmalarını sürdürüyor.

Bulunan otomobilin içerisinde 1 kişiye ait cansız beden çıkarıldı. Cansız bedenin Adnan Keklik’e ait olduğu tahmin ediliyor. Araç içerisinde ikinci bir kişinin olup olmadığına ilişkin çalışmalar ise devam ediyor.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Toprak yığınından cenazesi çıkarılan işçinin evli ve 2 çocuk babası Adnan Keklik olduğu öğrenildi.