"Eşimin ölümünden Türkiye Rusya ilişkisine kastetmek isteyenler sorumlu"

"Eşimin ölümünden Türkiye Rusya ilişkisine kastetmek isteyenler sorumlu"

Uluslararası Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Karlova suikast sonucu öldürülen eşi, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünden kimin sorumlu olduğunu düşündüğü soruldu.

İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “21. Yüzyılda Türkiye-Rusya İlişkileri” panelinde söz alan Uluslararası Andrey Karlov Vakfı Başkanı Marina Karlova, suikast sonucu öldürülen eşi, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünden kimin sorumlu olduğunu düşündüğünün sorulması üzerine "Eşimi kimin öldürdüğünü bilmiyorum, ancak Türkiye Rusya ilişkisine kastetmek isteyenlerin bunu yaptığına eminim. Çünkü bir gün sonrasında iki ülkenin Dışişleri Bakanları toplantısı vardı. Bu yüzden ancak Türk ve Rus ilişkilerinin gelişmesi benim acımı hafifletebilir” dedi.

Türkiye ile Rusya arasında kardeş şehir kurma çalışmaları da yürüttüklerini söyleyen Karlova “60’tan fazla şehir ile bu planımız sürüyor. Biz bu kardeşliği ileriye taşımak istiyoruz. İki ülke dostluğunuz geliştirmek istiyoruz. Umut ediyorum ki, bu çalışmalarımız Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliğini çok daha ileriye taşıyabilir. Türk-Rus evlilikleriyle ilgili bir çalışmamız var. Türk-Rus evliliklerinde eşlerden sorun yaşayanlara yardım etmek istiyoruz. Bu yardım kurumsal bağlamda, hukuksal sorunlarda, psikolojik manada yardım etmeyi planlıyoruz. Ayrıca görme engelli çocukların eğitimi üzerine de proje yürütüyoruz. Önümüzdeki yıl Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolmuş olacak. Bu yüzden biz de iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için neler yapılabileceğini ele alacağız” ifadelerini kullandı.