Eski bakandan flaş iddia: 4.5 milyar kaçak dolar girdi...

Eski bakandan flaş iddia: 4.5 milyar kaçak dolar girdi...

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, Türkiye’ye 4 milyar 462 milyon dolar kaynağı belli olmayan para girdiğini öne sürdü.

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, flaş bir iddiada bulundu. Söylemez, Türkiye’ye 4 milyar 462 milyon dolar kaynağı belli olmayan para girdiğini öne sürdü. 

Söylemez, "Türkiye’ye 4 milyar 462 milyon dolar kaynağı belli olmayan para girdi. Görülmemiş bir rakam bu. Kime ait olduğu belli olmayan, hırsızlık, rüşvet parası olması muhtemel bu paralar, Türkiye’ye algı yaratmak için sokuldu. Rüşvet parası ile manipülasyon yapıldı?" iddiasında bulundu.

Eski Bakan Söylemez'in iddialarına köşesinde yer veren Cumhuriyet gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu yazısında şu ifadeleri aktardı:

"Her ihaleden milyarlar aktı... Milletin hazinesi bir avuç azgın azınlığın emrine verildi... 

Olağanüstü para akışı yurtdışında “güvenli” kasalara, vergi cenneti adalardaki hesaplara, patronu belli olmayan fonlara aktarıldı...

Ve doların zirve yaptığı kasım ayında Türkiye’ye adeta dolar yağdı! 

Merkez Bankası’nın net hata noksan kaleminde yer alan 4 milyar 462 milyon doların tarihi seviyede olmasına şaşırmıyor, anlıyorum. 

Ülkedeki istikrarsızlık ortamından yatırımcılar kaçarken aniden giriş yapan bu yeşil banknotların yatırım için gelmediğini de biliyorum. 

Ekonomi Bakanlığı yapan ve alanında duayen olarak gördüğüm Ufuk Söylemez ile konuşuyorum. 

Türkiye’nin mali sınırları coğrafi sınırları gibi kevgire döndü diyor. 

Söylemez, net hata noksan kalemindeki dolarlar, yurtdışındaki inşaat sektöründen, işçi dövizlerinden, ihracattan gelen paralar değil diyor ve ekliyor: “Görülmemiş bir rakam bu. Kime ait olduğu belli olmayan, hırsızlık, rüşvet parası olması muhtemel bu paralar, Türkiye’ye algı yaratmak için sokuldu. Rüşvet parası ile manipülasyon yapıldı...” 

Söylemez, “Türk milletine operasyon yapılıyor, kasım ayında dolardaki yükselişe karşı yalancı bahar havası yaratmak için içeriye bu paralar sokuluyor, mali güvenliğimiz de ortadan kaldırıldı” diyor. "