Eski CIA Danışmanı Karaköy'de hangi gazeteciyle yemek yedi? Osman Kavala 'casusluk' ile suçlanmıştı ama...

Eski CIA Danışmanı Karaköy'de hangi gazeteciyle yemek yedi? Osman Kavala 'casusluk' ile suçlanmıştı ama...

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey, 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de kiminle yemek yediğini açıkladı.

Medyatava'da yer alan habere göre, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen iş insanı Osman Kavala'nın eski CIA Danışmanı Henri Barkey ile 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de yemek yediği iddia edilmiş, Kavala'ya casusluk soruşturması açılmıştı.

"KAVALA'NIN TUTUKLULUĞU ABSÜRD"

Barkey, 18 Temmuz 2016'da Karaköy'de yemek yediği gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıkladı. Barkey, Kavala'nın tutukluluğunun devamı için "absürd" bir iddianame hazırlandığını söyledi.

Barkey sosyal medya hesabından konu hakkında açıklama yaptı.

"GAZETECİ ASLI AYDINTAŞBAŞ İLE YEMEK YEDİM"

Henri Barkey, "Türk medyasındaki tartışma nedeniyle bir konudaki olası yanlışları düzeltmek için açıklama yapmak zorundayım. 18 Temmuz 2016'da dostum gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile Karaköy Lokantası'nda akşam yemeği yedim. Aynı akşam sivil toplum aktivisti Osman Kavala ile karşılaşma şansım oldu" ifadelerini kullandı.

"KAVALA İLE BİRKAÇ DAKİKA SOHBET ETME ŞANSIM OLDU"

Açıklamasını sürdüren Barkey, "Aydıntaşbaş ile yemeğe başlamadan önce Sayın Kavala ile birkaç dakika sohbet etme şansım oldu. 2018 yılından itibaren hükümet basını Kavala ile olan bu tesadüfi karşılaşmayı Ekim 2020'de sonuçlanan, savcıların her ikimizi de darbe planlamakla suçlayarak yayınladığı fantastik ve saçma iddianameyle büyük bir komploya dönüştürdü" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ DURUMUN ÜZÜCÜ BİR YORUMU"

Barkey, "O zamana kadar Sayın Kavala zaten hapsedilmişti ve bu yeni iddianame sadece tutukluluğunu devamı içindi. İnkar etmek gerçekleri değiştirmez. Sadece bir akşam yemeğinin bu tür tartışmalara konu olabilmesi Türkiye'deki durumun üzücü bir yorumu" ifadelerini kullandı.