Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hayatını kaybetti

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş hayatını kaybetti

Alınan son dakika haberine göre geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede tedavi gören eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş 73 yaşında hayatını kaybetti.

Bülent Ecevit döneminin sağlık bakanları arasında yer alan MHP’li Osman Durmuş, beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Bir dönemin ünlü simaları arasında yer alan, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti.

Osmana Durmuş’un hayata gözlerini yummasının ardından, Durmuş’un kim olduğu da merak edilmeye başlandı. İşte Osman Durmuş hakkında tüm merak edilenler….

Başbakan Bülent Ecevit döneminin sağlık bakanları arasında yer alan Osman Durmuş, Mustafa Güven Karahan’ın yerine göreve geldikten sonra 3 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini üstlendi. Daha sonra AKP hükümetinin göreve gelmesi ile birlikte görevini Recep Akdağ’a teslim etti.

MHP'li Osman Durmuş Kimdir:

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede yaptığı Anatomi ihtisasının ardından Ankara Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi ihtisası da yapmıştır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Doçent olarak çalışmıştır. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası Kurucusu ve Başkanı olarak görev yapmıştır. XXI. ve XXIII. Dönem Kırıkkale Milletvekiliği yapmıştır. Sağlık Bakanlığı görevini icra etmiştir.

Eski Sağlık bakanlarından Osman Durmuş, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Osman Durmuş, evli ve 3 çocuk babasıydı.