Etimesgut'ta Erdal Beşikçioğlu ismine nasıl karar verildi? Öneri bakın kimden gitmiş

Etimesgut'ta Erdal Beşikçioğlu ismine nasıl karar verildi? Öneri bakın kimden gitmiş

Parti Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığı parti içinde de dışında sürpriz olarak nitelendirildi. Beşikçioğlu’nun aday olma sürecini Ankara İl Başkanı Ümit Erkol anlattı.

Son Parti Meclisi’nde 242 seçim çevresinde daha belediye başkanı adaylarını belirleyen CHP, Ankara Etimesgut için tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nu karara bağladı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Ankara il yönetiminin kentte aday gösterilecek belediye başkanları ve meclis üyeleriyle ilgili bir masa kurduğunu söyledi.

“Ankara’da kiminle, nasıl kazanırız” sorusuna yanıt aranan komisyonda ilçe belediye başkan adaylığı için yapılan başvurular değerlendirildi, bunlarla ilgili anketler yapıldı. Anketlerde “Olumlu” gelen isimler ilgili organlarla paylaşıldı ve son değerlendirmelerin ardından adaylıkları ilan edilmeye başlandı.

İLK ÖNERİ 17 YAŞINDAKİ BİR GENÇTEN GELMİŞ

Komisyon kazanmaya yakın oldukları ilçeler için daha da özel bir çalışma yaptı. Etimesgut ilçesi bunlardan biriydi. Çok sayıda adayın başvuru yaptığı ilçede “Kiminle kazanırız?” arayışı içinde 17 yaşında bir gençten “Erdal Beşikçioğlu neden olmasın” önerisi geldi. Öneri ilgi çekince hemen bir simülasyon yapıldı ve kazanma olasılığının daha da arttığı görüldü. Bunun üzerine Beşikçioğlu’nun adı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iletildi. Özel de olumlu bulunca Beşikçioğlu ile görüşme trafiği başladı.