Faik Öztrak'tan çok sert tepki: Marketlerin adresini verin de...

Faik Öztrak'tan çok sert tepki: Marketlerin adresini verin de...

Eylül ayındaki enflasyonu yüzde 0,97 olarak açıklayan TUİK'e tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak; 'Pazardaki fiyatlarla TÜİK fiyatları arasındaki makas açılmaya devam ediyor. TÜİK hangi marketten fiyat topluyorsa millete de o marketlerin adresini versin, şu ucuzluktan milletimiz de yararlarsın' ifadelerini kullandı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Eylül ayı enflasyonunu yüzde 0,97 olarak açıklayan TÜİK'e tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak; 'Pazardaki fiyatlarla TÜİK fiyatları arasındaki makas açılmaya devam ediyor. TÜİK hangi marketten fiyat topluyorsa millete de o marketlerin adresini versin, şu ucuzluktan milletimiz de yararlarsın' dedi...

Medeni kanunu hedef alan skandal sözleriyle tepki çeken Ali Edizer'in GATA Başhekim Yardımcılığı görevinden alınmasına da değinen Öztrak, "Türkiye'nin en saygın kurumlarından biri olan GATA kimlere emanet edilmiş? Bu adamları neden bu görevlere getiriyorsunuz? Bu adamları kim bu görevlere getiriyor? Bu şahsı bir an önce hastanenin Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümünde müşahede altına almak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

CHP'li Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ENFLASYON

Son 2 ayda Türk Lirası yüzde 11,6 değer kaybetmiş ama buna rağmen fiyatlardaki artış yüzde 1 bile olmamış. Pazardaki fiyatlarla TÜİK fiyatları arasındaki makas açılmaya devam ediyor. TÜİK hangi marketten fiyat topluyorsa millete de o marketlerin adresini versin, şu ucuzluktan milletimiz de yararlansın. Damadın talimatını yerine getirmek için rakamları ne kadar makyajlarlarsa makyajlasınlar millet ne yaşadığını çok iyi biliyor.

YENİ EKONOMİ PROGRAMI

Açlık sınırının 2448 lira olduğu bir ülkede yaklaşık 2 milyon emekçi günlük 39 lirayla bu pandemi döneminde hayata tutunmaya zorlanıyorsa, emekçilerimiz açlığa mahkum ediliyorsa o zaman ne yapacağız? Bu programda emekçilerin haklarını gasp etmeye yönelik hazırlıklar var. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için daha esnek bir çalışma düzeni getireceklermiş. Esnek çalışma diyerek belirli süreli iş sözleşmesini norm haline getirecekler sonra da çalışanların kıdem ve ihbar tazminatlarına el koyacaklar.

Dolar kuru 7,50 seviyelerinde kalmazsa, bugünkü seviyelerinde durursa bu milli gelir 700 milyar doların da altına düşer. Ne olursa olsun bu yıl milli gelirimiz 2008'deki gelirin altına düşecek. 12 yıl önceki gelirimizi bile mumla arar hale geldik. 2 yıl içinde 20 büyük ekonomi liginden düşme noktasına geldik.

KORONA VİRÜS

Rakamlarla dans etmekten, salgınla değil doktorlarla mücadele etmekten vazgeçin. Verileri uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olarak Bilim Kurulu sözcüleri açıklasın. Ulusal çıkarlarımızı da vatandaşlarımızı da korumak için Bilim Kurulu tarafından hazırlanmış stratejiyi milletimizin ve dünyanın önüne koymak lazım.

ANAYASA MAHKEMESİ TARTIŞMASI

Ülkeyi 18 yıldır yönetenleri iktidardan gitme korkusu sarmış durumda. Önce atama içişleri bakanı çıktı, kararlarını beğenmediği AYM Başkanı'nı tehdit etti, sonra sarayın bekçisi AYM'yi hedefe koydu. Ondan sonra da sarayın kibirli adamı çıktı, 'neden olmasın, siz getirin onaylarım' dedi. AYM zaten yeni sisteme göre ayarlanmamış mıydı? Üyelerin tamamı AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirleniyor. Yüksek yargı üzerindeki bu vesayet sistemini kimler tasarladı? Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli. Ülkeyi keyiflerine göre yönetmelerine imkan vermeyecek hiçbir itiraza tahammülleri yok.

BARO SEÇİMLERİ

Saray baroları da bölüp parçalayacak düzenlemeler yaptı. Fakat arzuladıkları paralel baroları kurduramıyorlar zorlanıyorlar. Oyun devam ederken oyunun kurallarını değiştirmeye çalışıyorlar. Avukatlık kanuna göre baro seçimlerinin 2 yılda bir Ekim ayında yapılması gerekiyor. Ama bir İçişleri Bakanlığı genelgesiyle seçimler izne tabi kılınıyor. YSK da bunu uygun görüyor. Erdoğan'ın milletin kafasına çay paketi fırlattığı mitinglerde, AKP'li vekilin 1500 kişilik düğününde bulaşmayan kovid-19 her ne hikmetse baro seçimlerinde bulaşıyor. Baro seçimlerini neden erteliyorlar? Çünkü yargının üçüncü ayağı savunmayı da ele geçirmek istiyorlar.

SORULAR

Medeni kanunu hedef alan Ali Edizer'in sözleri

Bu sözler gerçekten rezalet... Türkiye'nin en saygın kurumlarından biri olan GATA kimlere emanet edilmiş? Kendisi görevden alınmış ama şu soruyu da sormamız gerekiyor. Bu adamları neden bu görevlere getiriyorsunuz? Bu adamları kim bu görevlere getiriyor? Bu şahsı bir an önce hastanenin Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümünde müşahede altına almak gerekiyor.

MHP'li Haberal'ın şoförü

Yaşanan bu olay gerçekten üzücü. Bu olaydan sonra yaşananlar daha da üzücü. MHP'li vekil çıkmış bu olayı fırsat bilip Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na ağzına geleni söylüyor. Anlaşılan bunlar mart ayında yapılan seçimlerden hiçbir ders almamışlar. O seçimlerde belden aşağı vurarak Mansur Yavaş'ın belediye başkanı olmasının önüne geçmeye çalışmışlardı. Ama milli iradeye yapılan bu saldırı karşısında milletin tokatının sesi dünyanın en ücra köşelerinden dahi duyuldu. Ama bunlar galiba duymamış. Böyle giderse bunlar milli iradeden çok tokat yer."