Faruk Bildirici'den Hürriyet okurlarına uyarı: Gazetecilik ilkeleri çiğneniyor

Faruk Bildirici'den Hürriyet okurlarına uyarı: Gazetecilik ilkeleri çiğneniyor

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet Kelebek yazarı Cihan Şensözlü’nün “Hafta sonu kaçamağı” başlıklı yazısına karşı okuru uyardı.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet Kelebek yazarı Cihan Şensözlü’nün “Hafta sonu kaçamağı” başlıklı yazısına karşı okuru uyardı. “Gazeteci yazısı değil, İstanbul’daki bir otelin tanıtımı/reklamıdır” diyen Bildirici, “Yazar, iki gün kaldığı oteli övgülere boğuyor ve okurlara bu otelde konaklamalarını öneriyor! Uyarıyorum. Gazetecilik ilkeleri çiğneniyor” ifadelerini kullandı.

Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı ‘okur uyarısı’nda şunları kaydetti:

Hürriyet Kelebek okuru dikkat! Cihan Şensözlü’nün 2. sayfadaki yazısının “Hafta sonu kaçamağı” bölümü bir gazeteci yazısı değil, İstanbul’daki bir otelin tanıtımı/reklamıdır. Yazar, iki gün kaldığı oteli övgülere boğuyor ve okurlara bu otelde konaklamalarını öneriyor!

Uyarıyorum. Gazetecilik ilkeleri çiğneniyor. Zira Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde "Gazeteci; mesleğini, reklamcılıkla, halkla ilişkilerle veya propagandacılıkla karıştıramaz. İlan-reklam kaynaklarından telkin, tavsiye alamaz, maddi çıkar sağlayamaz" deniyor.

ekran-alintisi1.jpgekran-alintisi2.jpg