Fatih Altaylı, Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu planını deşifre etti

Fatih Altaylı, Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu planını deşifre etti

Gazeteci Fatih Altaylı, Erdoğan'ın İmamoğlu'na karşı hamlelerine ilişkin yaptığı değerlendirme dikkat çekti. Altaylı'ya göre Erdoğan kendini İmamoğlu ile eşitliyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP’nin çıkardığı aday profillerini internet sitesindeki yazısında değerlendirdi.

Fatih Altaylı, “Erdoğan’ın son cumhurbaşkanlığı dönemine girmişken, belki de 2027’de başa bela olabilecek güçlü bir belediye başkanı profilinin AKP ve Erdoğan ailesinin planlarına çomak sokması istenmemiş de olabilir, bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN, İSTANBUL'DADA İMAMOĞLU'NUN KARŞISINA KENDİSİNİ KOYDU"

Altaylı ayrıca Erdoğan’ın İstanbul’da da Ekrem İmamoğlu’nun karşısına kendisini koyduğunu belirterek, “kendini Murat Kurum’un önüne siper ediyor ama bu durumda sadece pirinçten değil, bulgurdan olmayı da göze almış olmalı” dedi.

"KENDİSİNDEN İKİ MİSLİ BÜYÜK BİR PEHLİVANI BİLE KORKUTTUĞU İZLENİMİ UYANDIRIYOR" 

“Süper güçlere sahip olduğuna inanılan bir cumhurbaşkanının, kendini yıllardır eleştirdiği bir belediye başkanı ile eşit konuma çekmesi değişik bir siyaset anlayışı” diyen Altaylı, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu tavır bir yandan bir baş pehlivanın, tozkoparan bir pehlivanla güreşmesinde ortaya çıkacak görüntü gibi bir görüntü veriyor. 150 kiloluk bir pehlivanın, 75 kiloluk bir pehlivanla görüşmesinde izleyenlerin gözüne çarpacak bir eşitsizlik ve haksızlık görüntüsü veriyor. Diğer yandan da tozkoparan pehlivanın güç ve teknik olarak kendisinden iki misli büyük bir pehlivanı bile korkuttuğu izlenimi uyandırıyor.

"'BENİMLE İMAMOĞLU ARASINDA BİR SEÇİM YAPACAKSINIZ' DEMEYE GETİRİYOR OLABİLİR"

Tabii bu kadar net bir durumu bizim görüp, Erdoğan’ın görmemesi pek mümkün değil. Muhtemelen o da, bu tavrı kendi seçmenini konsolide etmek ve “Bakın bunu bir yerel seçim gibi görüp, İmamoğlu’nun size yaptığı hizmetlere teşekkür fırsatı gibi görmeyin. Burada benimle İmamoğlu arasında bir seçim yapacaksınız. Ben bunu şahsi algılarım” demeye de getiriyor olabilir.

"BİR SONRAKİ BELİRSİZ CUMHURBAŞKANI YERİNE, İMAMOĞLU'NU TERCİH EDİP, ADAYLIĞININ YOLUNU KESMEYİ TERCİH EDEBİLİR"

Tabii bunun da başka riskleri var. İstanbul seçmeni bu durumda ‘Biz galiba Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanı kim olsun onu belirleyeceğiz’ diye düşünmeye başlayabilir. Murat Kurum AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olmayacağına göre, bir sonraki belirsiz cumhurbaşkanı yerine, bildiği Ekrem İmamoğlu’nu tercih edip, cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunu kesmemeyi tercih edebilir.

"ERDOĞAN SADECE PİRİNÇTEN DEĞİL, BULGURDAN OLMAYI DA GÖZE ALMIŞ OLMALI"

Erdoğan bu kez kendini Murat Kurum’un önüne siper ediyor ama bu durumda sadece pirinçten değil, bulgurdan olmayı da göze almış olmalı. Bulgur dediğim ise kalan 4 yılındaki karizması…”