Fatih Altaylı'dan, Bakan Bozdağ'a: "Beni çok eğlendirdi. Allah da onu eğlendirsin"

Fatih Altaylı'dan, Bakan Bozdağ'a: "Beni çok eğlendirdi. Allah da onu eğlendirsin"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına ilişkin "Beni çok eğlendirdi. Allah da onu eğlendirsin" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir Allah’ın kulu var mı, bilmiyorum. Yok. O zaman sormak lazım ‘Yahu bu tweet attı da, tweet’in içinde ne yazıyor?’ Soruşturma onun üzerine açılıyor" demişti.

Bozdağ'ın bu ilginç açıklamasına köşe yazısında yer veren gazeteci Fatih Altaylı,"Beni çok eğlendirdi. Allah da onu eğlendirsin" dedi ve yazısını şöyle sürdürdü: 

"Son yıllarda duyduğum en muhteşem açıklama. Öyle ki, bu cümleden yola çıkıp Descartes’a, Voltaire’e, Locke’a, Hume’a hatta İmmanuel Kant’a kadar gidebilir, tüm bir süreci sorgulamaya başlayabiliriz. Ama o kadar derine girmeye gerek yok.

'DÜŞÜNCE SUÇU YOK, DÜŞÜNDÜKLERİNİ AÇIKLAMALARI SUÇ'
Sadece pek yakında 'Türkiye’de düşünce suçu yok, düşündüklerini açıklamaları suç' cümlesi duymayı bekliyorum. Oradan Sokrates'e, Platon'a gideriz diyeceğim ama zor. Sonuçta onlar da düşünüyor ve düşündüklerini açıklıyorlardı. Hala biliniyor olmaları da bu yüzden. Düşüncelerini söyledikleri için."