
Fatih Altaylı'dan çok çarpıcı Muharrem İnce yazısı: "Haftalar önce İnce’nin gözlerinin içine bakarak söyledim bunu"
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı adaylığı çok tartışılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yer verdi. Altaylı, İnce'nin adaylıktan çekilmesi halinde neler olacağını kendisine anlattığını söyledi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı adaylığı çok tartışılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi kaleme aldı.
Altaylı, "Dün gelecek seçimin adaylarından ikisini yazıp, birini ima edince bazı okurlar, özellikle de Muharrem İnce çevresi tepki gösterdi.'Muharrem İnce niye yok? O da daha 60 yaşında bile değil, gelecek seçimin önemli aktörlerinden biri olacak' diye.Güldüm. Bunu Muharrem İnce’ye haftalar önce ben söylemiş ve yazmıştım" diye belirtti.
"CHP’DE GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNUN EN GÜÇLÜ ADAYI OLMA HAKKINI KAZANACAKTI"
Muharrem İnce'nin öfke ile değil, intikam duygusu ile değil akıl ile hareket edebilseydi böyle bir şansının olduğunu söyleyen Altaylı, "Haftalar önce İnce’nin gözlerinin içine bakarak söyledim bunu. Cumhurbaşkanı adaylığından çekilse idi, Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin seçimi kaybetmesi halinde CHP’nin liderlik koltuğuna oturma, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde CHP’de genel başkanlık koltuğunun en güçlü adayı olma hakkını kazanacaktı. Dahası CHP’ye geçmese bile CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesi halinde, Memleket Partisi merkez sol seçmende ciddi bir alternatif haline gelebilecekti. Ama o bunu tercih etmedi" ifadelerine yer verdi.
"SİYASETEN GİDEREK ERİDİ"
Altaylı yazısında İnce'nin kendince CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun önünü kesecek bir oyunun içine girdiğini belirterek, "siyaseten giderek eridi, eridi" dedi.