Fatih Altaylı'dan Meral Akşener'e sert sözler: "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu korkaksa, bir korkak da sensin"
Fatih Altaylı, okuduğu şiir ile Mansur Yavaş'ı hedef aldığı öne sürülen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında çok ağır konuştu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında okuduğu şiirdeki 'korkak yavaş' vurgusunun Mansur Yavaş'a dönük olduğu öne sürülmüştü.
'KORKAK YAVAŞ'
Akşener'in okuduğu şiir şöyleydi:
"Kopunca bir büyük savaş, Er tez gider, korkak yavaş. Yüreksize akçayla aş, Erlere meydan görünür."
Akşener, şiir okuduğu sırada 'korkak yavaş' ifadesini kullanırken o anlarda alkış sesleri yükseldi.
İYİ PARTİ, MANSUR YAVAŞ'IN HEDEF ALINDIĞINA YÖNELİK İDDİALARI YALANLADI
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, tartışma yaratan şiirle ilgili şu açıklamayı yaptı ve sözlerin Yavaş'ı hedef almadığını söyledi:
"Bugün TBMM Grup Toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapmış olduğu konuşmasında daha önce de farklı vesilelerle olduğu gibi Merhum Hüseyin Nihal Atsız’a ait bir şiirden bazı alıntılar yapılmıştır. Ancak söz konusu ifadelerin, kimi çevrelerce amaç ve bağlamından çıkarılarak kıymetli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’la ilişkilendirilmek istendiği görülmüştür. Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, böyle bir siyasi manipülasyonun amacına asla ulaşamayacağını önemle belirtmek isteriz."
İYİ Parti'den bu yalanlama gelse de şiir, 'korkak yavaş' ifadesinin geçtiği anda yükselen alkışlar nedeniyle sosyal medyada ve medyada tartışılmaya devam ediyor.
"REEL POLİTİKLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK"
Son olarak Gazeteci Fatih Altaylı da Youtube kanalında Akşener'in okuduğu şiirle ilgili çok sert ifadeler kullandı. Altaylı şöyle dedi:
"Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana gerek İmamoğlu gerek Yavaş'ı korkaklıkla suçluyor. Meral Akşener'in söylediğinin reel politikle uzaktan yakından alakası yok. Nasıl çıkacaklar? Bir partinin çatısı altındalar. Ekrem İmamoğlu aday olmak için CHP'den istifa edip İYİ Parti'nin adayı olmak için imza mı toplayacak nasıl yapacak? Ya da CHP'nin desteği olmadan nasıl olacak? Ya ikisi birden olmak isteseydi ne olacaktı mesela? Reel politiğin dışında talepte bulunup sonra bu talebi yerine getirmeyenler için 'korkak'... Bu sefer ne olacaktı? Bu ikisine bugün siz çıkmasaydınız Kılıçdaroğlu seçilecekti mi denilecekti? Meral Hanım haksızlık ediyor.
"BİR NUMARALI KORKAK SENSİN"
"Eğer Onlar korkaksa sen de korkaksın. Mansur Yavaş'a ve Ekrem İmamoğlu'na korkak diyorsan bir numaralı korkak sensin. Son güne kadar masada söyleyeceğini söylemeye çekin. Ay kibarlık ettik... Bilmem ne. Kibarlık falan yok bu işte. Beyefendi siz varsanız biz yokuz! Baştan söyle. Son güne bekle sonra masadan bağıra çağıra kalk. Sonra tekrar otur sonra başkasına korkak de. Sen Eylül ayında yumurta kapıya dayanmadan beyefendi varsanız yokuz deme cesaretini göstermiyorsunuz sonra Mansur korkak o korkak, bu korkak. Yapmayın Allah aşkına"