FETÖ'cülerin yalanına Yunanistan sahip çıktı

FETÖ'cülerin yalanına Yunanistan sahip çıktı

Firari FETÖ'cülerin sitesi Nordic Monitor'de Abdullah Bozkurt imzasıyla yayınlanan bir haberde, Balyoz kumpasında gündeme gelen ve sahteliği defalarca ispat edilen sözde Suga Harekat Planı'nın devreye sokulduğu iddia edildi. FETÖ'cülerin iddiası sonrası Yunan basını Amiral Cem Gürdeniz'i hedef aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin yüksek olduğu dönemde FETÖ de kışkırtma faaliyetlerini yoğunlaştırdı. FETÖ sitesi Nordic Monitor'de Abdullah Bozkurt imzasıyla yayınlanan bir haberde, Balyoz kumpasında gündeme gelen ve sahteliği defalarca ispat edilen sözde Suga Harekat Planı'nın devreye sokulduğu iddia edildi. Suga Planı'nın "2003 yılında iç siyasi hedefler için komşu Yunanistan ile kasıtlı olarak gerginlik yaratmak maksadıyla sahte bayrak operasyonu yapılmasını içerdiği" kaydedilen haberde, planın bugün yeniden güncellenerek devreye sokulduğu ileri sürüldü. Haberde planın sahibinin Amiral Cem Gürdeniz olduğu, Tayyip Erdoğan tarafından yürütüldüğü ve Doğu Perinçek tarafından desteklendiği iddia edildi.

YUNAN BASINI ATLADI

FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'un Balyoz yalanlarına Yunan basını da atladı. Greek City Times sitesi Bozkurt'un yalanlarını alarak, "Belgeler, Türkiye’nin Yunanistan ile mevcut düşmanlığının 2003'teki gizli askeri planla bağlantılı olabileceğini gösteriyor" başlığıyla sundu. Haberde "Suga'nın yazarı Cem Gürdeniz, bugünlerde hükümet yanlısı ağlarda yer alıyor, şahin bir çizgi vaaz ediyor ve Türkiye'nin Yunanistan ile askeri olarak angaje olması gerektiği fikrini destekliyor" denildi.

SUGA HAREKAT PLANI YALANLARI

Yargılamalar süresince sözde Suga Harekat Planı içerisinde üç binden fazla yanlış bilgi olduğu tespit edilmiş, daha sonra verilen takipsizlik kararında bilgilerin sahteliğine ilişkin dikkat çeken ayrıntılar yer almıştı. Karara göre;

-Suga, plan formatına aykırı hazırlanmış.
-Askeri yazışma kurallarına uymuyor.
-Planı yazdığı iddia edilen Ramazan Cem Gürdeniz, o tarihte karargahta görevli değil.
-Mesaj ilgi numarası sahte.
-Eklerde adı geçen bazı askerler, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli.

ABDULLAH BOZKURT KİMDİR?

FETÖ'nün Today's Zaman Gazetesi'nin eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Avrupa'ya kaçarak İsveç merkezli Nordic Monitor sitesini kurdu. Siteyi bir operasyon merkezine çeviren Bozkurt, Türkiye'den kaçırdıkları kimi gizli kimi sahte belgelerle Avrupa'yı Türkiye'ye karşı kışkırtma görevini üstlendi. Libya'daki MİT mensuplarını ifşa eden Bozkurt ve ekibi, Karlov suikastından kısa süre önce de "Türkiye'de büyükelçiler güvende değil" haberleri yapmıştı.
 
 Kaynak: Greekcitytimes