FETÖ duruşmasında 1 tahliye!

FETÖ duruşmasında 1 tahliye!

Sivas'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, çoğu öğrencilerden oluşan 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada öğrencilerden İsa E.'nin tahliyesine karar verildi

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlattığı soruşturma ardından, 7'si tutuklu, 9 sanık hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından dava açıldı. Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Abdullah G., Alican A., Gökhan K., Hakan C., İsa A., İsa E., Mehmet A. ile tutuksuz sanık Mehmet B. katılırken, firari sanık Seda T.K. katılmadı. Duruşmada sanık avukatları ve sanıkların yakınları da hazır bulundu. Duruşmada sanıkların yeni gelen 'Bylock' raporları hakkında bilgilerine başvuruldu.

"BÖLGE TALEBE MESULLÜĞÜNÜ KABUL ETMİYORUM"

'Asım' kod adını kullandığı ve Bölge Talebe Mesulü (BTM) olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan Alican A. hakkındaki 'Bylock' iddialarını kabul etmedi. Alican A. şöyle konuştu: "Bylock kullanmadım. İçerikteki isimleri tanımıyorum. Benim o dönemde kullandığım telefon Bylock'u kaldıracak bir telefon değildi. Cemaat içinde bulunduğumu kabul ediyorum. Sosyal faaliyetlere gittim. Bu tür faaliyetler o zamanlar devletin izninde olan şeylerdi. Terör örgütü üyesi değilim. BTM iddiasını kabul etmiyorum. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tahliyemi talep ediyorum."

Tutuklu bir diğer sanık Gökhan K. ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi. Gökhan K., şunları anlattı:

 "Bu yapıya ilk girdiğim yıllarda bu yapı terminallerde dahi öğrenci karşılardı. Gençlik yıllarımızdan büyük bir hataya düştük ve o hataların cezasını bir yıldır cezaevinde yatarak çekiyorum. Verdiğim ifadeler diğer kişilerin iddianamesine de girmiştir. Tutuklandığımda bir aylık evliydim. Çok zor durumdayım. Borçlarım var ve yakında haciz gelecek. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tahliyemi talep ediyorum. Firari olan eşim Seda T.K'nın nerede olduğunu bilmiyorum."

Tutuklu sanık İsa E. ise öğrenimine devam etmek istediğini, yakında okulların açılacağını ve kayıt yaptırmasının gerektiğini ifade ederek tahliye isteminde bulundu. Duruşmada diğer tutuklular Abdullah G., Hakan C., İsa A., Mehmet A. ile tutuksuz sanık Mehmet B. önceki ifadelerinin geçerli olduğunu söylerek tahliye isteminde bulundular. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İsa E.'nin dosyada ki mevcut durumları göz önüne alınarak yurt dışı çıkış yasağı ile tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, 'ByLock' içeriklerinin beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 15 Kasım tarihine ertelenmesine karar verdi. Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan firari sanık Seda T.K.'nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.