FETÖ'nün kilit ismi konuştu... Çok önemli itiraflarda bulundu...

FETÖ'nün kilit ismi konuştu... Çok önemli itiraflarda bulundu...

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında sahte kimlikle yakalanıp tutuklanan "FETÖ'nün askeri ataşeler sorumlusu" F.A., etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak amacıyla ifade vererek itirafçı oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında sahte kimlikle yakalanıp tutuklanan "FETÖ'nün askeri ataşeler sorumlusu" F.A., itirafçı oldı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişi F. A., bulunduğu cezaevinden avukatı aracılığıyla savcılığı başvurarak, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle ifade vermek istedi.

İfadesi alınan F.A., FETÖ'ye ilk katıldığı lise yıllarından yakalandığı güne kadar yer aldığı tüm örgütsel faaliyetleri ve tanıdığı isimleri açıkladı.

Örgütle ilk kez 1998'de Sivas'ta lise öğrencisiyken üniversite sınavlarına hazırlanmak için gittiği dershanede tanıştığını, İstanbul'daki Fatih Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü burslu kazandığını belirten F.A., önce Büyükçekmece'de, 2001'de de Çatalca'da örgüte ait evlerde kaldığını anlattı.

MİT'E GİRMEYE ÇALIŞTI

F.A., görevlerini başka örgüt mensuplarına devrederek KPSS sınavına hazırlandığını belirterek, şöyle devam etti:

MİT'in yazılı sınavını geçtim, aradan iki ay kadar geçtikten sonra güvenlik formu doldurduk, 2011 yılı Ağustos ayında uygulama sınavına girdim, uygulamalı eğitimden geçemedim ve başarısız sayıldım. Bu arada uygulama sınavının akşamında M.V. beni RTÜK'te çalışan ve MİT mahrem imamı olan bir şahısla tanıştırdı.

Bu şahıs bana 'Bilgilerini aldım, elimizden geleni yapacağız. Sınavın nasıldı?' gibi sorular sordu. Sonra Ankara'da başka bir eve gittik. Buradaki kişi MİT sınavıyla ilgili sorular sordu, ona CV'mi verdim, ancak yine de sınavdan geçemedim."

2011 Aralık'taki kaymakamlık sınavına girdikten sonra bu çalışma evinden ayrılarak İstanbul'a geri döndüğünü söyleyen F.A. bu sınav ile Sayıştay Denetçiliği yazılı sınavını kazandığını, ancak mülakatlarda başarılı olamadığını kaydetti.

Nisan 2012'de girdiği Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişlik sınavını kazandığını, mülakatı da geçtiğini belirten şüpheli F.A., memuriyete başlayınca M.V.'nin kendisini ilk olarak bu bakanlıktan sorumlu örgüt mensubu İlhan isimli şahısla tanıştırdığını, bu şahsın ayrıca Deniz Harp Akademisinde örgüt adına müdürlük yaptığını, bu süreçte kendisine 3 tane KPPS çalışma evinin sorumluluğunun verildiğini söyledi.

Ankara'da MİT'e girmek için sınavlara hazırlanan öğrencilerin kaldığı evler olduğunu, bunu kazanamayanların da diğer kurum sınavlarına hazırlanmak için kendisinin başında bulunduğu KPSS çalışma evlerine gönderildiğini dile getiren F.A, şunları anlattı:

"2014 Ağustos ayında örgüt üst yönetimi bir karar alarak benim gibi kamu kurumunda aktif olan kamu memurları yerine kurumlarda memur olmayan farklı kişilerin bu görevleri yapması yönünde karar aldı ve yerime başkasını görevlendirdi. Çalışma evlerinden ayrıldıktan sonra bir süre bana herhangi bir görev verilmedi.

Ben de süre zarfında M.V. ile takılıyordum, M.V. de akademisyenlerden sorumluydu. Çukurambar semtinde sorumlu olduğu 7 evde doktorlar kalıyordu ve bunları askeri hastanelere daha çok GATA'ya hazırlıyorlardı. M.V., farklı kuvvetlere toplamda 18 öğrencinin yerleştirildiğini, ayrıca TUS sınavı için soruların kendisine ulaştığını ve bilgisayarında sakladığını, bu soruları öğrencilere verdiğini söylemişti."