Fitch'ten Erdoğan vurgulu Türk ekonomisi analizi

Fitch'ten Erdoğan vurgulu Türk ekonomisi analizi

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz artırımlarını değerlendirdi.

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankasının faiz artırımlarını değerlendirdi. Fitch'e göre; artışa gidilmesinin yeni ekonomi ekibinin hedefleriyle uyumlu olduğunu ama kademeli yaklaşım nedeniyle politika yapıcıların belirsizliği azaltmada zorlanabileceğini ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz arttırmasına yönelik olarak Fitch, “Türkiye ekonomi politikasındaki değişime devam ediyor, ancak kademeli değişim belirsizliği azaltmakta başarısız oluyor” ifadelerini kullandı.

'YEREL SEÇİMLER DEĞİŞİMİ SINIRLIYOR'

Fitch raporunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politika faizi hakkındaki görüşleri ve Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimler de dahil olmak üzere var olan siyasi takvimin para ve maliye politikasında “kararlı” keskin bir değişiminin kapsamını sınırlayabileceğini kaydetti.

Ankara’nın geçmişte para ve maliye politikasında aniden fikir değiştirmesi taktiğine değinen Fitch, para politikasını gereğinden erken gevşetmesi ve merkez bankasının yönetiminde devamlı değişiklik yapması nedeniyle belirsizliği kalıcı şekilde azaltmanın zaman alacağına dikkat çekti