Flaş iddia... Cübbeli Ahmet'in ürettiği sucuk at eti çıktı!

Flaş iddia... Cübbeli Ahmet'in ürettiği sucuk at eti çıktı!

"Yanmaz kefen, cennete götüren dua" gibi pazarlama yöntemleriyle tepki çeken Cübbeli lakaplı Ahmet Ünlü'nün ürettiği iddia edilen sucuklardan at eti çıktı! Lalegül'den olayla ilgili açıklama geldi.

Halkın sağlığıyla oynayarak piyasaya sürülen birçok üründe insan sağlığına zararlı zehirli maddeler bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 91 firmaya ait 113 üründe tağşiş ve ilaç etken maddelerinin bulunduğunu ve bu firmaların listesini kamuoyuna açıkladıklarını ilan etti.

Aykırı'da yer alan habere göre; Pakdemirli'nin bahsettiği listede bir firma ise ayrıca dikkat çekti. O firma Cübbeli Ahmet'in perde arkasındaki sahibi olduğu iddia edilen Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketiydi.

"HELAL ET" DİYE AT ETİ YEDİRMİŞLER!

Türkiye son günlerde üst üste patlayan tarikat skandallarıyla çalkalanıyor. "Merdiven altı" olarak tabir edilen kime ve neye hizmet etikleri bilinmeyen birçok oluşumun adı suç ve kanunsuzluklara karışıyor.

İsmailağa cemaatinin hatiplerinden "Cübbeli" lakaplı Ahmet Ünlü'nün perde arkasındaki sahibi olduğu Lalegül şirketi büyük bir skandala karıştığı iddia edildi. Bakanlığın yayımladığı "sağlığa zararlı ürün üreten firmalar" listesinde yer alan şirketin ürettiği sucuklarda at eti bulundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen market zincirlerinin reyonlarında farklı isimler ve ambalajlarla satışa sunulan sucuklardan bugüne kadar kaç vatandaşın etkilendiği ise bilinmiyor.

Bakanlığın yayımladığı listedeki Lalegül ve Cübbeli Ahmet detayını ise gazeteci Celal Eren Çelik sosyal medya hesabından paylaştı.

VATANDAŞIN İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Lalegül firmasının ürettiği sucukları "helal et" diye alıp, ailesine yediren vatandaş, yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı. Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikâyetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulundu. At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve "merdiven altı" tabir edilen yerlerde sucuk hâline getirildiği öğrenildi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, uygunsuzlukların tespitinde kamu denetimi yanında tüketicilerin ihbarı, şikâyeti, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvurusunun büyük payı olduğu ifade edildi. Pakdemirli adına “Bir usulsüzlük gördüğünde vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığıyla bize ulaşmalarını rica ediyorum” denildi.

YANMAZ KEFEN SATIYOR, HABERTÜRK PARLATIYORDU

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, daha önce de kabir azabından koruyan "yanmaz kefen" satışıyla çok konuşulmuştu. İslamcı çevrelerin bile tepki gösterdiği Cübbeli Ahmet hakkında herhangi bir soruşturma açılmaması dikkat çekmişti. Cübbeli Ahmet'i kamuyouna tanıtmasıyla bilinen Habertürk bu satışa rağmen Cübbeli'yi programlarına konuk almaya devam etmişti. 

LALEGÜL YALANLADI

Lalegül TV, at eti skandalıyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu firmanın kendileriyle herhangi bir bağının olmadığını açıkladı.