Gazeteci Oktay Candemir'in Diriliş Ertuğrul paylaşımına gözaltı kararı

Gazeteci Oktay Candemir'in Diriliş Ertuğrul paylaşımına gözaltı kararı

Van'da gazeteci Oktay Candemir, TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' adlı diziye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle, 'kişinin hatırasına hakaret etmek' iddiasıyla gözaltına alındı.


Van'da gazeteci Oktay Candemir, TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' adlı diziye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle, 'kişinin hatırasına hakaret etmek' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alındığının bilgisini paylaşan Press In Arrest, ilk kez bir gazetecinin bu iddia ile suçlandığını açıkladı.


Gözaltına alındığının bilgisini paylaşan Press In Arrest, ilk kez bir gazetecinin bu iddia ile suçlandığını açıkladı.

Gazeteci yargılamaları veritabanı olarak bilinen 'Press In Arrest', Van'da Oktay Candemir adlı gazetecinin Diriliş Ertuğrul dizine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Press In Arrest tarafından yapılan açıklamada, "Gazeteci Oktay Candemir, sosyal medya hesabında, TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisiyle ilgili yaptığı eleştirel bir paylaşım üzerinden Türk Ceza Kanunu 130 kapsamında "kişinin hatırasına hakaret etmek" iddiasıyla Van'da gözaltına alındı. İlk kez bir gazeteci bu iddia ile suçlanıyor" denildi. 

Açıklamada Türk Ceza Kanunu'nun 130'uncu maddesine de yer verildi: "Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilat ederek hakaret eden kişi üç aydan iki yıla hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde altıda bir oranında artırılır."