Gaziler Günü’nde büyük skandal!

Gaziler Günü’nde büyük skandal!

Gaziler Günü törenleri gerçekleştirilirken skandal bir fotoğraf gözlerden kaçmadı.Tören, AKP'nin gazilere verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serildi.

9 Eylül Gaziler Günü nedeniyle paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada gündem oluşturdu. Törende siyasi protokolün üstü kapalı bir tente içerisinde yüksek koltuklarda oturduğu gözükürken günü anlamlı kılan gazilere ise tente dışında ve daha basit sandalyelerde yer ayrılması büyük tepki çekti.gaziler-durmus-yilmaz.png

BU RESİMDE BİR SAKATLIK YOK MU?
Gaziler Günü’nde yapılan bu terbiyesizlik sosyal medyada büyük eleştiri alırken duruma tepki gösterenlerden biri de Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz oldu. Yılmaz Twitter’da skandal kareyi  “Bu resimde bir sakatlık yok mu? Tente dışında oturanlar gaziler günü kutlanan gaziler, tente altında oturanlar onların gününü kutlayan devletliler imiş. Tam tersi olsa daha anlamlı olacak, her şey yerli yerine oturacak. Değerlerin altüst edilmesinin önemli bir örneği." cümleleriyle paylaştı.

 

Yüzlerce eleştiri dolu yorumdan iki tanesinde ise şu ifadeler yer aldı

"Bugün Gaziler günü. Şu solda tentenin dısında plastik sandalyede oturanların günü..."

"Çok ayıp.. Gaziler günü kutlaması yapmışlar. Bütün memurlar şemsiye altında protokol de. Savaşmış, muharip gaziler kenarda plastik sandalye de. Kimse ne yaptığını bilmiyor herhalde."