Gebze'deki hayvan katliamı Ankara'da protesto edildi! AKP İl Başkanlığına yürüyenlere gözaltı

Gebze'de hayvanların katledilmesine ilişkin görüntüler büyük tepkiye yol açarken, AKP'ye yönelik bir protesto da Ankara'da oldu.

AKP ve MHP'nin hayvanların katledilmesine ilişkin yasayı Meclis'ten geçirmesinin ardından katliam görüntüleri yavaş yavaş gelmeye başladı. Son olarak Gebze'de 50'ye yakın hayvanın katledilmesinin ardından yurdun dört bir yanında protestolar düzenleniyor.

220004365-kapak132514-1.jpg

Ankara'da da AKP İl Başkanlığı'na basın açıklaması yapmak üzere yürümek isteyen hayvanseverlere polis müdahale etti. Birçok kişi yürüyüşte gözaltına alındı.

ekran-goruntusu-2024-10-11-225517.png

Gözaltına alınanlar arasında Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy’un da olduğu bildirildi. Öte yandan gözaltına alınanların sayısının ise 11 olduğu öğrenildi.

Türkiye İşçi Partisi'nin Ankara Örgütü ise gelişmeleri şu ifadeler ile aktardı:

"Bugün, Gebze Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hayvan katliamına karşı AKP Ankara İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen yaşam hakkı savunucuları gözaltına alındı.

Aralarında yoldaşlarımızın da bulunduğu gözaltılar derhal serbest bırakılsın"

ekran-goruntusu-2024-10-11-225548.png