Geldiklerine geleceklerine pişman oldular... Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: "Yorulmasınlar, evet demeyiz"

Geldiklerine geleceklerine pişman oldular... Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya: "Yorulmasınlar, evet demeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO üyeliği için Türkiye'ye gelecek olan İsveç ve Finlandiya heyeti ile ilgili konuştu.

İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığından oluşan heyet Türkiye'ye gelerek NATO üyeliği ile ilgili Türk yetkililerle görüşecekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla iki ülkeye kapıyı kapadı.

Erdoğan şöyle dedi:

"BİR DELİKTEN İKİ KEZ MÜSLÜMAN SOKULMAZ"

"Her iki ülkeyle ilgili de gerçi bu aralar dışişleri bakanlarıyla bir görüşmeler yapıldı. Bakın her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil. Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı biz karşıyız deseler ki, teslim etmeleri gereken teröristleri teslim etmeyeceklerine yönelik açıklamaları var. Velev ki teslim et, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz. Daha önce Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi Yunanistan'ın tekrar NATO'ya girmesini sağladı. NATO'nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu, her türlü üssü kuruyorlar mı? Kuruyor. Biz bunlara nasıl inanacağız."

"BİZİ İKNA ETMEYE Mİ GELECEKLER?"

"İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezleri. Parlamentoya gidip bunları konuşturuyorlar. Hatta ve hatta terörist yanlısı üyeleri var parlamentolarında. Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmesine 'evet' demeyiz."