Genç Aydınlar Platformu'ndan 'Gelecek Yürüyüşü'

Genç Aydınlar Platformu'ndan 'Gelecek Yürüyüşü'

Genç Aydınlar Platformu, Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 'Gelecek Yürüyüşü' düzenledi.

2020 yılında üniversitelerde öğrenim gören gençlerin birlikteliğini sağlamak ve ülkenin sorunlarına karşı çözümler üretmek amacıyla örgütlenen Genç Aydınlar Platformu, Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 'Gelecek Yürüyüşü' düzenledi.

80 üniversiteden 3000'in üzerinde üniversiteli genç sabah erken saatlerde Ankara'da buluştu. Buluşma noktası olan Birinci Meclis'ten Anıtkabir’e Cumhuriyet coşkusu eşliğinde uzun bir kortejle  yürüyen Genç Aydınlar'a vatandaşlar alkışları ve gurur verici söylemleri ile eşlik etti. Cumhuriyetin ilanının 98. yılında coşku, gurur ve sevinci yaşatan Genç Aydınlar Anıtkabir’e ulaşarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda kurtuluş mücadelesini ve kahramanlarını andılar. 

whatsapp-image-2021-10-30-at-11-25-22.jpegwhatsapp-image-2021-10-30-at-11-25-21-2.jpegwhatsapp-image-2021-10-30-at-11-25-21-1.jpegwhatsapp-image-2021-10-30-at-11-25-20-1.jpeg

Genç Aydınlar Adına Konuşan Genç Aydınlar Platformu Dönem Sözcüsü Mert Ceylan;
"Bugün bizler 29 Ekim 2021 günü 80 farklı üniversiteden gelen arkadaşlarımızla  üniversite gençliği olarak Cumhuriyetimizin 98. Yaşını ilk gün ki gururla kutluyoruz. Bu gururla adım adım her gün daha da büyüyerek; binler, on binler ve yüzbinler olarak daima cumhuriyetin ışığında geleceğe doğru yürüyeceğiz. Çünkü bizlerin salt amacı Irk, mezhep, etnik köken gibi sığ tartışmalardan uzak  daha reel konuları konuşmak ve buna ortak dil oluşturmak, üniversitelerde geleceği kazanmayı aşılamaktır. Bu hedefte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehir konuşması yolumuzu aydınlatan ve bizleri her daim bir arada tutan en önemli şeydir. Cesaretimizi Mustafa Kemal'den, İnancımızı Cumhuriyetten aldığımız bu kutlu günün nezdinde platfomumuz adına tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Buradan Türkiye kamuoyunu ve üniversiteli gençleri, bizi takip etmeye ve mücadelemize katkı sunmaya davet ediyorum. Genç Aydınlar Gelecek, Gelecek Aydınlanacak!" ifadelerini kullandı.