Gençler AKP'ye karşı... Erdoğan'dan öğrencilere uyarı: Fenomenlerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin

Gençler AKP'ye karşı... Erdoğan'dan öğrencilere uyarı: Fenomenlerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden üniversite kazanan öğrencilerle buluştu. Gençlerin AKP'yi eleştirdiğinin farkında olan Erdoğan da öğrencilere uyarıda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden üniversite kazanan öğrencilerle buluştu. Gençlerin AKP'yi eleştirdiğinin farkında olan Erdoğan da öğrencilere uyarıda bulundu. 

Gençlere seslenen Erdoğan "sosyal medya" uyarısında bulunarak, "Medya ve sosyal medya gibi büyük kısmı yalan veya saptırmaya kurulu olan mecralardaki fenomenlerin, kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin. Önce kendiniz olun" dedi.

GENÇLERE "SOSYAL MEDYA" UYARISI

Üniversite yıllarının aynı zamanda gençlerin fikri donanımlarını güçlendirdikleri, siyasi görüşlerini şekillendirdikleri dönemler olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden istirhamım, asıl kaynaklarına inip araştırmadan sorgulamadan, tefekkür etmeden, bilhassa da kendi medeniyetinizi, kültürünüzü, tarihinizi, tam manada öğrenmeden siyasi kimlik sahibi olmayın." dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Medya ve sosyal medya gibi büyük bir kısmı yalan veya saptırma üzerine kurulu manipülasyon araçlarıyla popüler sanatçı, fenomen, şovmen bu türlerden kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin. Hani o meşhur kalıpla ifade edecek olursak, önce kendiniz olun, önce kendinizi tanıyın, önce kendinizin de içinde bulunduğu medeniyet ve kültür ikliminizi tanıyın. Sonra diğer her şeyi öğrenin. Ondan sonra fikri ve siyasi safınızın adını koyun. Bir diğer önemli husus yabancı dil eğitimine önem vermenizdir. Yabancı dil eğitimini önce iletişim, ardından da ilgi seviyenize göre akademik standartlarda çözmeden hayata başlarsanız kendinizi bir adım geride bulursunuz. Hatta artık bir yabancı dil dahi yeterli olmuyor. İkinci, üçüncü yabancı dil bilmek tercih sebebi haline geliyor. Yeni bir dil öğrenmek aynı zamanda yeni bir dünyayı, yeni bir kültürü, yeni bir hayat ve düşünce biçimini de öğrenmek demektir. Meseleye bu açıdan baktığınızda, yabancı dil öğrenmenin size, okuldaki ihtiyaçların çok ötesinde bir katkı sağlayacağını göreceksiniz. Üniversite eğitimi size mesleki bir formasyon kazandırmanın ötesinde ilim ve dolayısıyla hayatın tüm boyutlarının kapılarını açan bir işleve sahiptir. Hocalarınızdan, arkadaşlarınızdan, sosyal çevrenizden, bilgi kaynaklarından ne kadar çok yararlanırsanız üniversite eğitiminin bu yönünü o derece değerlendirmiş olursunuz."