Genelge var mı yok mu? Tarım Orman Bakanlığı ve İBB arasındaki halk ekmek krizi büyüyor

Genelge var mı yok mu? Tarım Orman Bakanlığı ve İBB arasındaki halk ekmek krizi büyüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek satışına ilişkin yayımladığı genelgede mobil araçlarda ekmek satışını yasakladığını duyurdu. Bakanlığın yayımladığı bu genelgeyle İBB'nin mobil ekmek büfelerinde ekmek satışı yasaklandı.

Yurt Gazetesi - Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek satışına ilişkin yayımladığı genelgede mobil araçlarda ekmek satışını yasakladı. Bakanlığın yayımladığı genelge ile İBB'nin mobil ekmek büfelerinde ekmek satışı yasaklandığı açıklandı.


Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın yayımladığı 21 Ocak 2021 tarihli genelgede, mobil araçlarda ekmek satışı yasaklandığı ortaya çıktı. Yayınlanan genelge ile birlikte artık pazarlar dışında seyyar araçlar ve mobil araçlar ile manav, kasap ve sokaklarda ambalajsız veya ambalajlı ekmek, diğer ekmek çeşitleri ve pide satışı yapılamayacağı duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin "İBB İstanbul Halk Ekmek İşletmesi'nin mobil araçlar ile ekmek satışına üyelerimize 24 sayılı genelge" adlı şu belgeyi yayımladı:

 

genelge-1.png

 

genelge-2.png

Söz konusu genelgeyi İstanbul Fırıncılar Odası da sosyal medya hesabından açıklama notu ile birlikte paylaşımda bulundu.

genelge.png

Bu paylaşım sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından yanıt gecikmedi. "Hımm ok" notu düşülerek paylaşım yapılması gözlerden kaçmadı.

genelge-ek.png