Gergerlioğlu serbest bırakıldı...

Gergerlioğlu serbest bırakıldı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ifadesini aldıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

"Adalet Nöbeti"nin beşinci gününde Meclis'te lavabodan çıkarılarak gözaltına alınan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ifadesi aldıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Başsavcılık'tan yapılan açıklama şöyle: ''Ankara Cumhuriyet Bassavcılığımızca  Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği tarafından yapılan  suç duyurusu ve  eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda, 17.03.2021 tarihinde hakkında verilen kesinleşmiş mahkeme kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 60. birleşiminde okunması ile milletvekilliği düşen ancak TBMM binasından ayrılmayan ve ayrılmayacağını da yaptığı sosyal medya paylaşımları ile açıklayan eski Kocaeli milletvekili Ömer Faruk GERGERLİOĞLU hakkında "17.03.2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hareket etmesi ile 17.03.2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan biji serok apo şeklinde sloganlar atılması" sebepleriyle Türk Ceza Kanununun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat  ile  şüpheli Ömer Faruk GERGERLİOĞLU’nun ifadesinin alınması sağlanmış,  ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır. 

İlgili Haberler