Gökçek'ten Arınç'a: "Sen ne biçim AK Partilisin?"

Gökçek'ten Arınç'a: "Sen ne biçim AK Partilisin?"

Habertürk'te katıldığı programda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında açıklamalarda bulunan Bülent Arınç'a AKP'den tepkiler gelmeye devam ediyor. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Bülent Arınç'a Twitter üzerinden yüklendi.

Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, "Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." diyerek Demirtaş'ın tahliyesini istedi. Bunun yanında Arınç, halen tutuklu bulunan Osman Kavala'nın da tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Arınç, "Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir." dedi.

Melih Gökçek sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Bülent Arınç’ın bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren, hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş’a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanı’mın, ve Ak Partimizin fikri bu değil. sen ne biçim Ak Partilisin?" 

"Yasin Börü'nün katillerine alkış tutan adama sen nasıl alkış tutarsın? Adamı masum ilan edersin? Şimdi twitlerimin altındaki yorumlara bak. Seni seven bir tane Ak Partili bulabilecek misin?"

opera-anlik-goruntu-2020-11-20-114851-twitter-com.pngopera-anlik-goruntu-2020-11-20-114920-twitter-com.png

DAHA ÖNCE DE KARŞI KARŞIYA GELMİŞLERDİ

Melih Gökçek ve Bülent Arınç, 2015 yılında da karşı karşıya gelmişti. Melih Gökçek'in Bülent Arınç'ı FETÖ ile ilişkilendirmiş, Bülent Arınç ise FETÖ ile asıl ilişkisi olanın Melih Gökçek olduğunu iddia ederek, "Ankara'yı parsel parsel sattı" sözlerini sarf etmişti.