Gültekin Uysal, İzmir'de çok sert konuştu: "Gaffar Okkan'ın katillerini aday listelerinde aday yaptılar"

Gültekin Uysal, İzmir'de çok sert konuştu: "Gaffar Okkan'ın katillerini aday listelerinde aday yaptılar"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir'de vatandaşlara seslendi. Seçime 'darbe' diyen AKP milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Uysal, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de eleştirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki Millet İttifakı'nın büyük mitinginde şu ifadeleri kullandı:

"DEMOKRASİ MEŞALESİNİ YERE DÜŞÜRMEDİNİZ"

"Bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor. Türk tarihinde bir kez daha irade koyuyor. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Demokrasi bayrağını, demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen, bütün dayatmalara rağmen yere düşürmediniz.

"BU REJİM İŞLEMEYE BAŞLADI MİLLETİN SOFRADA EKMEĞİ KÜÇÜLDÜ"

Bu meydan aziz milletin, Türkiye Cumhuriyetinin yarınlarının müjdecisidir. İnanın buna. İnanın buna. İnsanlar arasında duvarlar örmeye çalışanlara bu meydan cevaptır. Birileri bu aziz millete deli gömleği giydirme teşebbüsü içerisinde 20 yıldır. Ama bilsinler ki bunlar nafile çabalar. Türk milleti yetki istediler yetki verdi. Güç istediler güç verdi. Mutlak güç istediler onu da verdi.

"MİLLETİN İRADESİNİ BOĞMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Beylere o da yetmedi. Dediler ki dilimizden dökülen kanun olsun. Şaibeli bir referandumla onu da geçirdiler. Sınırsız yetki olsun, sıfır denetim mekanizmasıyla biz uçacağız kaçacağız dediler. Dediler ama bu keyfi rejimi fiilen ve resmen işlemeye başladığı günden bugüne milletin sofrada ekmeği küçüldü. Gençleri daha fazla iş bulamaz hale geldi. Türkiye'yi demokrasi liginden küme düşürerek içe kapatarak kendi siyasi hedeflerine gideceklerini düşündüler ve bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar.

"TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"

Bir İçişleri Bakanı var. Neyse... Şimdi çıkmış diyor ki '14 Mayıs 2023 seçimleri bir darbe girişimi'ymiş. Anadolu'da güzel bir söz var. Takke düştü deriz, kel göründü deriz. İşte bu beylerin de zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya döküyor. Onlar ruhen de laffen de hiçbir zaman demokrasiye inanmadılar. 21 yıllık icraatları ortada. Demokrasi ile hukuk ile ilgili ufuklarını gördük. Adları AK olabilir ama alınlarının AK olmadığını da gördük.

"NE ŞAH NE PADİŞAH NE REİS"

Bir gencimiz şunu dese. Ben alın teri döktüm. Göz nuru akıttım. Sınavlarda başarılı oldum. Üniversiteyi başarıyla bitirdim. Kamu sınavına girip başarılı oldum. Benim hakkını ne şah ne padişah ne reis yiyebilir dediği ve aldığı gün bilesiniz ki adalet işliyor demektir.

"KATİLLERİ ADAY YAPTILAR"

Söyleyecek sözleri söyleyecek yalanları kalmadı. Şimdi muhalefeti eleştirmekle meşguller. Yaftalamalar yapıyorlar. Türkiye'de terör örgütleriyle iş birliği yapma imtiyazı Sayın Erdoğan'da. Sayın Erdoğan PKK ile işbirliği yapabilir. FETÖ ile işbirliği yapabilir. Bunlar yetmedi şimdi Gaffar Okkan'ın katillerini aday listelerinde aday yaptılar. Bizim vatanseverliğimiz bu mevsimlik milliyetçiler gibi olamaz."