Gürsel Tekin: AKP’li birçok isim CHP etrafında saf almak istiyor

Gürsel Tekin: AKP’li birçok isim CHP etrafında saf almak istiyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’nin ardından Gelecek Partisi ve AK Parti’den isimlerle de bir araya geldiği öğrenildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’nin ardından Gelecek Partisi ve AK Parti’den isimlerle de bir araya geldiği öğrenildi. CHP’li Gürsel Tekin, “CHP önemli bir parti olduğu için DEVA Partili, Gelecek Partili, İYİ Partili ve AKP’li birçok isim bu markanın çevresinde saf almak istiyor” dedi. 

‘YÜZBİNLER GELECEK’

Görüşmelere katılan Önceki dönem CHP genel sekreteri Gürsel Tekin, “CHP önemli bir parti olduğu için DEVA Partili, Gelecek Partili, İYİ Partili ve AKP’li birçok isim bu markanın çevresinde saf almak istiyor” bilgisini verdi.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında kurultayın ardından farklı partilerden CHP’ye yüz binin üzerinde kişinin akın edeceğini belirten Tekin şunları söyledi:

“Bütün tartışmalara rağmen Kılıçdaroğlu 6’lı masanın devam etmesi konusunda açık tavır koydu. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da çeşitli partilere mensup 100 bin kişi partimize katılacak. En çok da AKP’liler katılacak. CHP’nin kurumsal kimliğine talep var. AKP’liler de bu kimliğe geçmek istediklerini kendileri beyan etti. Türkiye’nin en güvenli limanı CHP’dir. Siyasi beklentisi olan baba ocağına gelecek. Herkesi baba ocağına davet ediyorum.”

‘HAYSİYETSİZ İFTİRALAR’

İttifakın devam etmesi konusunda talepleri olduğunu aktaran Tekin, “Görüşmeler devam edecek. Partinize, gelmek isteyenlere evinizi mi kapatacaksınız? Kimsenin kimseye bir tuzak kurduğu yok” ifadelerini kullandı.

Gizli görüşme ve belediye başkanlığı verilecek iddialarına yanıt veren Tekin, şöyle konuştu: “Bunlar çok çirkin, haysiyetsiz iftiralar. O kadar kişinin katıldığı bir görüşme gizli olmaz. Arkadaşlarımızın duygusal olarak partilerinden kopuşu uzun süre önce olmuş.”

Gürsel Tekin: “Kurultaydan sonra İstanbul’da 100 bin kişi CHP’ye katılacak

Toplantılara katılan Gürsel Tekin, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında İstanbul’da 100 bin kişinin partiye katılacağını söyledi. Tekin, Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle çalışmalara başladığını belirterek, “Bu çalışmaları bir ay, 40 gün gibi bir süredir ben yürütüyordum. Kurultaydan sonra CHP İstanbul İl Başkanlığının da katılımıyla sürdüreceğiz. Her partiden hem ileri gelenler hem de üyeler CHP’ye katılacak. Kurultay bittikten sonra 100 bin kişinin aynı anda mı yoksa aynı haftada mı açıklanacağına ilişkin planlama genel başkan tarafından yapılacak” diye konuştu.