Hakan Fidan ve Zelenski, Kiev'de görüştü

Hakan Fidan ve Zelenski, Kiev'de görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nın X platformundan yaptığı paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından kabul edildi" ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Fidan, Rusya'nın Ukrayna işgal girişiminin sürdüğü ve Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili belirsizliklerin olduğu bir dönemde Kiev'e ziyarette bulunuyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Fidan'ı Dışişleri Bakanı olarak atanmasının hemen ardından tebrik için aradığında Kiev'e davet etmişti.

EN ÖNEMLİ KONU TAHIL ANLAŞMASI

Fidan'ın Kiev'deki temaslarının ardından olası Moskova ziyaretinde masadaki en önemli konu başlığı tahıl anlaşmasının yenilenip yenilenmeyeceği olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ne zaman görüşeceği ile ilgili soruya karşılık "Eylül'de Hindistan'da G-20 toplantısı, ABD'de BM Genel Kurulu var. Bu yoğunluk içinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze bir araya gelip konuşacağız. Yakında Dışişleri Bakanım bir Rusya seyahati yapabilir. Çünkü bu işin yüz yüze olması büyük önem arz ediyor ve bu şekilde neticeyi almak çok daha isabetli olacaktır" demişti.

Fidan'ın önce Kiev ardından muhtemelen Moskova'ya yapacağı ziyaretler uzmanlarca bir çeşit "mekik diplomasisi" olarak da görülüyor.