Haklarındaki iddialar bitmiyor: 16 yaşındaki T.C'nin babası Bülent Cihantimur'un adı o soruşturmada geçiyormuş

Haklarındaki iddialar bitmiyor: 16 yaşındaki T.C'nin babası Bülent Cihantimur'un adı o soruşturmada geçiyormuş

Lüks aracıyla ölümlü kazaya karışan 16 yaşındaki T.C'nin babası Bülent Cihantimur'un adının, Dilan Polat'ın da yer aldığı fenomenler soruşturmasında geçtiği iddia edildi. Ayrıca Now Haber ekibi oğlunu kaçıran Eylem Tok'a ulaştı.

 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.C lüks aracıyla kaza yapmış ve 29 yaşındaki Mustafa Acı'nın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

Yazar Eylem Tok, kazanın ardından oğlunu Mısır'a kaçırmış, ardından ABD'ye geçmişti.

O SORU KARŞISINDA TELEFONUNU KAPATTI

ABD'de bulunan Eylem Tok'a NOW Haber ekibi ulaştı.

Firari olan Eylem Tok, "Sadece savcıya konuşacağım" ifadelerini kullandı. Eylem Tok ayrıca muhabirin sorduğu "Ne zaman geleceksiniz?" sorusu sonrasında ise telefonu kapattı.

Öte yandan ünlü estetik cerrah Bülent Cihantimur hakkında da bir iddia ortaya atıldı. Cihantimur'un adının kara para aklamakla suçlanan ve soruşturması süren fenomenler dosyasında geçtiği iddia edildi.

opr-dr-bulent-cihantimur-kimdir.webp

"FENOMEN SORUŞTURMASINDA ŞÜPHELİ" İDDİASI

Firarda payı olduğu ifadelere de yansıyan doktor baba Bülent Cihantimur'un tüm Türkiye'nin konuştuğu 'fenomen soruşturmasında' şüpheli olduğu iddia edildi.

Kanal D'nin haberine göre Cihantimur, fenomenlere yönelik kara para soruşturmasının şüphelilerinden biri.


Kara para aklama soruşturmasında Dilan Polat'ın ardından soruşturulan Tayyargiler çifti de dosyaya girmişti. Tayyargiller çifti soruşturmasındaki 13 şüpheliden biri de Bülent Cihantimur'du. Kanal D'nin haberine göre Cihantimur'un tıpkı diğer fenomenler gibi kara para aklama ve suç örgütüne üye olmakla suçlandığı öğrenildi.

Bülent Cihantimur'un içinde bulunduğu soruşturmayı savcı Gökalp Kökçü yürütüyordu. Hakkında usulsüz işlem yaptığı iddiası ortaya atlınca İstanbul'dan Erzurum'a gönderildi. HSK hakkında inceleme başlattı. Bunun üzerine Kökçü emeklilik dilekçesi vererek mesleği bıraktı. Kökçü, dosyadan alınmadan önce Bülent Cihantimur ile pek çok tartışmalı karara imza attı.


Onlardan biri mal varlıkları ile ilgili idi. Mahkeme ye gönderdiği yazıda 13 şüphelinin şirketlerine el konulmasını istedi ama o şirketler arasında Cihantimur'un estetik merkezi yoktu. Savcı Kökçü'nün Bülent Cihantimur için ayrıcalık tanıdığı iddiasında bulunuldu. Tayyargiller soruşturmasında 12 şüpheli birbiri ile akraba olması dikkat çekmişti. İddiaya göre akraba olan bu 12 şüpheli 13. şüpheli olan Bülent Cihan Timur'u hiç tanımıyor.